Help with M-Audio LX4 5.1 speaker noise - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th September 2010, 05:05 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2010
Default Help with M-Audio LX4 5.1 speaker noise

Hi guys,

I am not sure if this is the correct forum section for this question. I am not sure if this is the right forum, period for my question. If there is somewhere more appropriate please refer me.

I have an M-Audio LX4 5.1 setup on my computer. I have periodic crackling/popping/bursts of static from the front right speaker. I have changed speakers and the inputs from the computer and the problem remains with the front right channel. I am pretty confident the problem lies with the built in amp in the sub. Could this be a bad capacitor or op amp? What should be my process for narrowing down the bad component and replacing it? A schematic for the amp would be helpful if someone knows where to get that. Anyone else have this issue with this setup?
  Reply With Quote
Old 12th September 2010, 07:47 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bucharest
Send a message via Yahoo to Th3 uN1Qu3
Probably poor soldering somewhere. Yes it can have something to do with an opamp - a bad joint in the feedback path can sound really ugly.
__________________
"Audio grade" components simply means that they failed at a more critical job.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise on speaker when car is on MaXiZ Multi-Way 8 4th April 2007 07:57 PM
Use of noise supressors for audio. TB Parts 4 23rd January 2007 02:05 AM
Noise thru speaker when turning off Dan2 Car Audio 4 4th November 2006 09:46 AM
noise from bass unit of speaker ClassA Solid State 3 22nd November 2005 03:03 PM
noise in right speaker when engine on crazyinjun Car Audio 13 6th May 2004 11:34 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:41 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2