M-audio Studiopro 4 amplifier dead. HELP - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th May 2010, 03:08 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: nyc
Default M-audio Studiopro 4 amplifier dead. HELP

I have a pair of M-audio Studiopro 4 active monitors that ive been using as computer speakers for a few years now and they sound great but a few weeks ago they suddenly died on me. Its possible that the outputs were shorted when I moved the speakers for cleaning but im not sure. I thought it might have just blown a fuse and it did but when i replaced to fuses they blew right away when i turned them ion and all i get from them now is what sounds like a steady 60hz tone. I took a look around inside and there is nothing obviously wrong, nothing is burnt or loose or anything like that. There is a lot going on the little circuit board inside. There is a basic power supply of around +_20v, a preamp section using a pair of 5332 opamps, the amplifier which is a pair of TDA2030a chips, and finally there is a crossover. Does anyone by chance have a service manual for these monitors? Any ideas what the problem could be? Im guessing its the TDA2030's any other ideas?
thanks
  Reply With Quote
Old 30th May 2010, 05:22 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: nyc
pics
M-audio Studiopro4 pictures by fsatsil - Photobucket
  Reply With Quote
Old 30th May 2010, 09:37 PM   #3
mjf is offline mjf  Austria
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Austria
hello.
yes,if there is a big humm at the output,no music and the fuses blow......that is probably the tda 2030.
perhaps you can desolder one of the tda's and try again if the fuses blow.......if they do desolder the other tda.
greets
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Matti Otala - An Amplifier Milestone. Dead or Alive lineup Solid State 775 25th September 2012 08:47 PM
Need some help with a dead car audio amp...... JCoffey Solid State 25 17th November 2003 08:22 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:48 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2