Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

The Fuses Just Keep Blowing
The Fuses Just Keep Blowing
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th June 2003, 06:58 PM   #11
mikelm is offline mikelm  England
diyAudio Member
 
Join Date: May 2003
Location: England
Send a message via Yahoo to mikelm
Quote:
Originally posted by JOE DIRT®
maybe I`m not reading his schematic properly but his + and - on the bridges are connected
That's OK, that's the ground...

mike
  Reply With Quote
Old 17th June 2003, 07:52 PM   #12
peranders is offline peranders  Sweden
Electrons are yellow and more is better!
diyAudio Member
 
peranders's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Göteborg, Sweden
The Fuses Just Keep Blowing
Quote:
Originally posted by JOE DIRT®
your rectifiers are not wired properly...you have a dead short right now on the secondaries
It is correct! But I would suggest that you only connect ONE primary winding (is it 120 V?) and test. And do the same thing with other one. If you get correct voltage bot times, you have for sure connected the primary windings wrong. In that case, just flip one winding. It's safe to connect only one winding as long as you have less than half the rated load but I suppose you have only smoothing caps as load?
__________________
/Per-Anders (my first name) or P-A as my friends call me
Group buy: SSR03 Super Regulator Power Supply. Sign up HERE 8 pcb's in interest so far.
  Reply With Quote
Old 18th June 2003, 03:38 PM   #13
raffir is offline raffir  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Canada
Default What I'm going to do

I'm going to try testing it with only one bridge rectifier and pair of secondaries hooked up (I'll use the other two as 0v) as suggested on the Decibel Dungeon. I've had success before, the only problem was that the music would play for a moment only to be replaced by a buzzing sound, or sometimes nothing at all. Incidentally, the "Gainclone" I've been using is K50 as shown at http://www.kitsrus.com/pdf/k50.pdf
  Reply With Quote
Old 20th June 2003, 06:25 PM   #14
raffir is offline raffir  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Canada
Default Ground

Hooking up 115-0 to make a centre tap as shown on Decibel Dungeon, I was assaulted by a flash and crack. The fuses look alright, which worries me. Anyway, can I avoid making a fake centre tap by simply connected ground on the amp to the green plug/3d pin on the AC cord?
  Reply With Quote
Old 20th June 2003, 06:54 PM   #15
JOE DIRT® is offline JOE DIRT®  Canada
diyAudio Member
 
JOE DIRT®'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Brantford, ON
change your hook up to this to make me understand the problem and let me know
Attached Images
File Type: jpg ps1.jpg (16.4 KB, 181 views)
  Reply With Quote
Old 20th June 2003, 08:07 PM   #16
raffir is offline raffir  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Canada
What's the X?
I'm going to try it with one BR first. Now I just have to figure out how to wire everything to ground.
This is hard work, a lot harder than assembling the amp; there's the constant risk of death, the safety precautions, and the many, many fuses.
  Reply With Quote
Old 20th June 2003, 09:10 PM   #17
JOE DIRT® is offline JOE DIRT®  Canada
diyAudio Member
 
JOE DIRT®'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Brantford, ON
X is cut connection
  Reply With Quote
Old 20th June 2003, 10:18 PM   #18
Andypairo is offline Andypairo  Italy
diyAudio Member
 
Andypairo's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: near Milano , Italy
When I hooked up my Aleph 30 power supply I followed the colors of the secondaries, believing that the wires with the same color belonged to the same secondary.. well I was wrong, I almost fried my bridges. So I'd check which wires belong to one secondary and which to the other...

Cheers

Andrea
  Reply With Quote
Old 21st June 2003, 12:30 AM   #19
Kermit is offline Kermit  Norway
diyAudio Member
 
Kermit's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Oslo - Norway
Default Re: Ground

Quote:
Originally posted by raffir
Hooking up 115-0 to make a centre tap as shown on Decibel Dungeon
On the primary side? Do you have a link to were this is shown?
If you identify the colours on the windings on your drawing it would be easier to see what’s wrong.
__________________
Sven Sřdem
  Reply With Quote
Old 22nd June 2003, 03:49 AM   #20
raffir is offline raffir  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Canada
My apologies. I meant 15-0 on the secondary side.

I have red 7 yellow and the other two colours paired, as per the instructions on the Plitron web site referenced above.
  Reply With Quote

Reply


The Fuses Just Keep BlowingHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keep Blowing Fuses Whiting Tubes / Valves 9 11th September 2008 09:44 PM
Car Amp help? Fuses blowing... Tolo Car Audio 1 3rd December 2007 01:42 PM
Help, new PSU blowing fuses TDWesty Chip Amps 14 4th March 2007 07:29 PM
Blowing fuses balance Tubes / Valves 2 5th March 2005 02:16 AM
blowing fuses homegrown45167 Car Audio 2 22nd October 2004 12:16 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:10 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki