Creative SBS 370 2.1 Speaker Problem - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th April 2012, 04:16 AM   #11
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2012
Hi Paswa,
I have a creative SBS 560 and I need to know how you managed to open the woofer.
The back plate comes out by taking out the 4 screws but not completely since 2 wires are still soldered to the woofer also the front frame is covered by cloth beneath which are the 4 screws.Any help is appreciated.
  Reply With Quote
Old 10th July 2012, 02:08 AM   #12
xPeeDz is offline xPeeDz  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Pilipinas
Hi mattcool, as for me, I cut the speaker wire, and I extend or add a wire after assembling it back...
  Reply With Quote
Old 10th July 2012, 04:45 AM   #13
kroto is offline kroto  Indonesia
diyAudio Member
 
kroto's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bandung
Send a message via Yahoo to kroto
@paswa
change your speaker.
__________________
_@
sue
  Reply With Quote
Old 11th July 2012, 07:12 PM   #14
xPeeDz is offline xPeeDz  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Pilipinas
Quote:
Originally Posted by hew128 View Post
Hi Paswa,

I started searching the forum after my unit experience similar issues e.g powers up but no sound. Did you manage to find a replacement for the IC?

Thanks!
my unit is having problem with the right channel no sounds

I replace an open 4.7K resistor next to a transistor C945... check that resistor..

also I replace (2S)A1015 transistor, problem encountered before replacing this transistor is having no sounds output but have power...

hope this helps....


I have 2 units of this system...
  Reply With Quote
Old 12th July 2012, 12:45 AM   #15
xPeeDz is offline xPeeDz  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Pilipinas
also check that both C945, maybe its busted already...
  Reply With Quote
Old 20th August 2012, 02:12 PM   #16
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Ghaziabad (Delhi NCR)
How you managed to remove the front grill from Creative SBS 370 ? I need to open it to check what went wrong with either TDA8510J or Sub-woofer.
__________________
Regards,
Sameer Dhiman
  Reply With Quote
Old 20th August 2012, 11:50 PM   #17
xPeeDz is offline xPeeDz  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Pilipinas
^^ flat screw.... just like any other speakers grill snap on type... but it's hard to open the grill may damage some wood parts on box but it's OK it's just a minor scratches and deformation.... I think a wide flat scrapper can do the trick to balance the exerted force when opening....

Last edited by xPeeDz; 21st August 2012 at 12:08 AM.
  Reply With Quote
Old 21st August 2012, 12:04 AM   #18
xPeeDz is offline xPeeDz  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Pilipinas
Click the image to open in full size.

Mine was replaced with a 1 resistor and transistor in the input channel, 'cause right channel is chirping to no audio output can be heard on that channel..
  Reply With Quote
Old 21st August 2012, 09:30 AM   #19
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Ghaziabad (Delhi NCR)
Thanks xPeeDz

I saw your post today but I disassembled sbs 370 last night. Here are the pictures for others who are still seeking how to open.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Status: Sub-woofer is OK showing 4.2Ohm DC resistance. The BTL portion of TDA8510J is dead, SE portion is still working.
__________________
Regards,
Sameer Dhiman
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speaker problem nandax Multi-Way 4 10th December 2008 08:33 AM
Problem in creative I-trigue 3400 speaker system chtan82 Multi-Way 1 15th April 2008 01:12 PM
Most creative speaker enclosure? mashaffer Multi-Way 27 15th March 2006 02:07 AM
MLS measurement with Speaker Workshop and Creative USB sound card: not working tcpip Multi-Way 35 22nd August 2005 03:22 AM
speaker problem Xplorer Car Audio 1 9th June 2004 10:29 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:20 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2