~14 VDC between chassis ground and signal ground... - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Chip Amps

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th May 2007, 02:51 AM   #1
StalfoS is offline StalfoS  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Vancouver, British Columbia
Default ~14 VDC between chassis ground and signal ground...

I built a power supply similar to this using two lm338 regulators. When I run just the PS, I get the correct voltages relative to ground, but when I attach my audiosector lm4780 board (parallel config) the voltages of +rail, ground, and -rail get skewed by 14 or so. If i connect the circuit common ground to the chassis i get blown fuses.

Does this sounds like a familiar problem to anyone? I have check my circuits over many times and everything seems correct. Any ideas?
  Reply With Quote
Old 5th May 2007, 08:47 AM   #2
Warp Engineer
On Holiday
 
AudioFreak's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Queensland, Australia
What voltage are your rails with nothing attached?
__________________
- Dan
  Reply With Quote
Old 5th May 2007, 08:55 AM   #3
AndrewT is online now AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Hi,
I think you have a mis-wire somewhere.
Insert a mains light bulb in the mains supply to your PSU/amplifier. Then start measuring voltages without blowing fuses.
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 5th May 2007, 08:26 PM   #4
StalfoS is offline StalfoS  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Vancouver, British Columbia
Quote:
Originally posted by AudioFreak
What voltage are your rails with nothing attached?
+/- 30VDC
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Should I directly connect my signal ground to chassis ground? Bricolo Solid State 4 18th March 2014 09:42 PM
chassis ground vs. earth ground avid Chip Amps 4 10th November 2006 12:56 PM
signal ground and earth ground ttray321 Tubes / Valves 9 3rd May 2005 03:14 AM
Chassis Ground = Circuit Ground --> Problems? rhildenbrand Pass Labs 5 23rd April 2004 01:08 AM
does connecting mains ground with circuit ground create a ground loop? jarthel Everything Else 0 25th June 2003 12:55 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:28 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2