Strange noise coming from MTX Thunder1004 amplifier - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th November 2006, 07:52 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2005
Default Strange noise coming from MTX Thunder1004 amplifier

It is making a buzzing/static-like sound coming from the power terminals on the amp when it's powered on. Almost kinda crackly, very electrical sounding if that makes sense lol. Amplifier doesn't act any differently from what I can tell, still works and sounds fine. The back seat has been out for a little while so I doubt it's heat buildup on the amp (04 Chevy Extended Cab Pickup btw, mounted on the rear wall behind the rear seat).

Just discovered that it only makes this noise when the engine is running, not when just placed in accessory. When you start the engine up it actually gets louder and more erradic for a moment, sounds just like a hard drive being accessed on a computer. This is coming from the amplifier itself, not transmitted through the speakers.

Any input/suggestions?
  Reply With Quote
Old 17th November 2006, 09:17 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Northern California
Default Re: Strange noise coming from MTX Thunder1004 amplifier

Quote:
Originally posted by fastblackcar94
It is making a buzzing/static-like sound coming from the power terminals on the amp when it's powered on. Almost kinda crackly, very electrical sounding if that makes sense lol. Amplifier doesn't act any differently from what I can tell, still works and sounds fine. The back seat has been out for a little while so I doubt it's heat buildup on the amp (04 Chevy Extended Cab Pickup btw, mounted on the rear wall behind the rear seat).

Just discovered that it only makes this noise when the engine is running, not when just placed in accessory. When you start the engine up it actually gets louder and more erradic for a moment, sounds just like a hard drive being accessed on a computer. This is coming from the amplifier itself, not transmitted through the speakers.

Any input/suggestions?
Open the cover and listen closely to the power transformer, it might be singing (making noises), If so You can use a simple epoxy coating to stop the noise. I use Super corona dope to seal up the windings, and stop them from vibrating and causeing noise.
Give it a look see and let me know what you find when listening inside the amp
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scratchy clicky noise coming from homemade 6L6 tube amp Jim5150 Tubes / Valves 4 25th June 2009 10:53 AM
Strange noise...? Skorpio Solid State 16 6th August 2007 06:21 AM
strange noise from right channel keyser Everything Else 15 2nd May 2005 10:14 PM
Strange noise form lm3875 velikan Chip Amps 2 1st March 2005 04:45 PM
About strange noise from my amp! Otherwise Solid State 6 11th September 2003 12:12 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:53 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2