Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th November 2006, 06:57 PM   #1
tidom78 is offline tidom78  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Question MTX Thunder 6500D does not power up

Hi,

I blew my amp last week. (short circuit on the output speaker )

I see that the four 75339P were smoke. I changed all four with IRF3205 and now the amp doesn't want to turn on.

Did someone have an idea if I have something else blew?

Thanks,
  Reply With Quote
Old 10th November 2006, 08:47 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Post a list of the DC voltage on each of the 16 pins of the TL494.
  Reply With Quote
Old 11th November 2006, 01:29 AM   #3
tidom78 is offline tidom78  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Here's the DC voltage of the TL494

PIN #1 : 0
PIN #2 : 0
PIN #3 : 0.06v
PIN #4 : 1.15v
PIN #5 : 0
PIN #6 : 0
PIN #7 : 0
PIN #8 : 11.5v
PIN #9 : 0
PIN #10 : 0
PIN #11 : 11.5v
PIN #12 : 11.6v
PIN #13 : 5v
PIN #14 : 5v
PIN #15 : 5v
PIN #16 : 0

The LED that show the power on wasn't on!
  Reply With Quote
Old 11th November 2006, 02:36 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The IC has input power on the right pins but 5 and 6 should not be near 0v. Pin 6 should be ~3.7v and pin 5 should be ~1.5v. If those are accurate readings and nothing is shorting those pins to ground, the IC looks like it's damaged. In most cases, when the IC is damaged the 5v reg is off but yours is dead on.

With no power appled to the amp, set your meter to ohms and measure the resistance between pins 7 and 6 and then between 7 and 5.
  Reply With Quote
Old 11th November 2006, 03:22 PM   #5
tidom78 is offline tidom78  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Between the pins 7 and 6 is 1.8 kohm
And between pins 7 and 5 there is infinite.

  Reply With Quote
Old 11th November 2006, 06:36 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I think the IC has failed.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTX 6500D - No Output Pioneer621 Car Audio 113 28th May 2013 11:26 PM
MTX 6500d Parts weston_sagle Car Audio 19 21st September 2010 08:44 PM
MTX Thunder 6500D burnt ifrythings Car Audio 10 18th April 2008 05:35 AM
MTX 6500D repair bil Car Audio 3 29th May 2006 06:19 AM
Thunder and lightning. In jleaman Everything Else 3 8th July 2003 07:12 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:47 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2