Zapco SX-SL Processor.... ? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th November 2004, 10:21 AM   #1
coogj1 is offline coogj1  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: NY
Unhappy Zapco SX-SL Processor.... ?

I have recently installed Focal Utopia mids, bass and the Focal Audiom TLR tweeters in my car... these are powered by a2 Mcintosh amps (400w and 200w). So evreything sounds pretty good, although i had expected it to aound better.....

Anyways, I decided to buy the Zapco SX-SL for more control. This is where things went pear-shaped. First off, there was a hissing sound that was constant.. even when music was turned off. Furthermore, the sound was distorted. I played with the gains on the amp.. no luck.

Has anyone out theres used this peice and if so, might you know where my problem lies. I suspect I could make some changes to the internal settings of the Zapco... this is what i will try next, but i am extremely frustrated.

On another note, anyone out there using the Audiom TLR's? they sound a bit harsh... this might go back to the adjusting issue.....

thanks, james
  Reply With Quote
Old 1st February 2005, 10:56 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Pittsburgh, PA
Default Focal Audiom TLR tweeters

James,
Your problem has to go back to your Zapco. I have TLRs and would not trade them for any other tweeter. Mac amps border on flawless.
Just my opinions though.
  Reply With Quote
Old 4th February 2005, 02:22 AM   #3
diyAudio Member
 
tenderland's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: us
Default zapco

sounds like a gain issue . The zapco has an input gain switch that has 0 , 6 , 12 db . start there
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!! Looking for Zapco oldshoolaudio Car Audio 6 22nd June 2009 09:57 PM
zapco ag 350 genes66 Car Audio 2 28th August 2007 01:31 AM
zapco ag 350 genes66 Car Audio 29 25th August 2007 05:28 AM
Zapco Z400C4-SL scott-leanne Car Audio 23 13th May 2006 07:44 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:33 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2