Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Alternator Failed - Stereo AMP and SUB woofer cause ?
Alternator Failed - Stereo AMP and SUB woofer cause ?
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th October 2004, 06:48 PM   #1
tommoran2 is offline tommoran2  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
Default Alternator Failed - Stereo AMP and SUB woofer cause ?

Myon just installed sub box and a Clarus 700w (250 ch x2) into his Volvo. Alternator (75amp) just blew (after about 2 weeks of using) Power is fused at battery (40amp fuse) 8 guage wire.

Is there a way to run this sys w/o having to worry about destroying another alt ???

Thanks
  Reply With Quote
Old 14th October 2004, 07:02 PM   #2
maylar is offline maylar  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Connecticut
Get a heavy duty alternator. Or keep the volume down when using other accessories like heater blower and defogger.
__________________
dave
  Reply With Quote
Old 14th October 2004, 07:03 PM   #3
Luke (Uof Iowa) is offline Luke (Uof Iowa)  United States
diyAudio Member
 
Luke (Uof Iowa)'s Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Iowa City
Try:
http://www.caraudioforum.com/vbb3/index.php

You'll get more posts about your topic.
  Reply With Quote
Old 15th October 2004, 12:59 AM   #4
audioPT is offline audioPT  Portugal
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Right here
I've seen two alternators in some tuning concentrations and a battery in the trunk.

Wanna try??

Regards

Pedro Martins
  Reply With Quote

Reply


Alternator Failed - Stereo AMP and SUB woofer cause ?Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to spilt one channel out from stereo for woofer chchyong89 Chip Amps 16 24th April 2009 02:11 PM
My 2+1 project; FAILED! Dxvideo Chip Amps 37 3rd March 2008 06:15 AM
failed notification federico moreno Forum Problems 2 20th July 2006 04:03 PM
another failed gainclone theChris Chip Amps 23 20th July 2004 07:23 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:09 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki