diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Car Audio (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/)
-   -   BOSS Amp (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/39500-boss-amp.html)

soundNERD 16th August 2004 01:52 AM

BOSS Amp
 
I picked up a BOSS 100W AVA-100 car amp (2x50W) at a garage sale. I couldnt pass it up for $5. It has three wires, red, black and orange. The red and black are labeled + and ground, and the orange is labeled Auto-Ant. I connected the red and black to 12VDC (not in a car, from a 120V to 12VDC power supply), leaving the orange disconnected, nothing happened. I then opened it up, and noticed that the Power LED connectes through a resistor to the orange wire, so it must be connected somewhere right? Where? +12V? ground? somewhere else?


Thanks!

imix500 16th August 2004 03:08 AM

The Orange wire is probably the remote turn on connection. The markings would agree with this. Just connect it to +12 to turn on the amp.

soundNERD 16th August 2004 12:42 PM

OK thanks, I thought it had something to do with the automatically lifting antenna on some cars.

Thanks.

DilutedImage 17th August 2004 12:06 AM

Quote:

Originally posted by soundNERD
OK thanks, I thought it had something to do with the automatically lifting antenna on some cars.
In a way, it does. When installed into an automobile, you would likely connect it to the same wire that would be used for the antenna. When the head unit is turned on, that wire receives power, which would then turn the amp on. :D


All times are GMT. The time now is 06:02 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2