amp oscillating when trunk is popped open - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th August 2004, 05:03 AM   #1
diyAudio Member
 
raidfibre's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Boston, MA, USA
Send a message via AIM to raidfibre
Default amp oscillating when trunk is popped open

This just started happening after I put some new 6x9s in the rear of my 2-door car. In the trunk there is a 10" subwoofer hooked to a 100 watt amplifier. If I leave the amp on and pop the trunk [opens with solenoid latch] the subwoofer will start humming giving a nice loud feedback at max volume until I shut the amp off. The amp inputs are connected to the rear 6x9 lines.
I suspect what the problem is, but I would like to see if anyone else has the same idea.


Also -
I would like to know if anyone out there knows how to determine the polarity of the stock speaker wires without pulling the OEM head unit out [which may not tell me anyway]?

Thanks a lot.
__________________
--
Martin K
  Reply With Quote
Old 11th August 2004, 06:35 PM   #2
diyAudio Member
 
theAnonymous1's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anonymityville
Sounds like your getting feedback from the sub resonating the 6x9's causing the signal to feedback into the amp. I've never heard of that problem with high level inputs before, but i can understand why it could happen.
  Reply With Quote
Old 11th August 2004, 07:45 PM   #3
diyAudio Member
 
raidfibre's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Boston, MA, USA
Send a message via AIM to raidfibre
Quote:
Originally posted by theAnonymous1
Sounds like your getting feedback from the sub resonating the 6x9's causing the signal to feedback into the amp. I've never heard of that problem with high level inputs before, but i can understand why it could happen.

You have the same idea as me. I think I'll just have to try to hook up a real remote line that will always shut off the amp with the ignition off.
__________________
--
Martin K
  Reply With Quote
Old 13th August 2004, 08:57 PM   #4
95Honda is offline 95Honda  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Germany
Run the input of the sub amp off the front speakers.... Ran into that problem a few times.....
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
82 Popped CLS Tubes / Valves 12 8th August 2006 06:36 AM
need a sub for ~22.5 cu ft trunk xplod1236 Car Audio 6 31st January 2005 01:19 PM
wa i popped a tube lol karma Tubes / Valves 11 7th July 2004 06:50 PM
Resistor popped...need help for replacement in Yaqin amp nubbins Tubes / Valves 8 4th July 2004 03:19 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:00 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2