Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

I think I fried an amp
I think I fried an amp
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th July 2004, 12:30 PM   #1
mashaffer is offline mashaffer  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Indiana
Default I think I fried an amp

I had a 20x20 car amp hooked up to a 12V PS on my bench runing into two cheap speakers and the high level inputs of an AR 8" home subwoofer. It played fine for two and a half hours. I shut it down and moved it around tp make things more neat and now I get hum regardless of whether there is any input and there is also almost no output from one channel. I can reduce the hum somewhat by rearranging the componants but I haven't been able to eliminate it or get the other channel back.

Then it hit me to check the resistance between the speaker grounds so I disconnected the amp and measured across the negative sides of the speaker wires (this includes the wires, speakers and subwoofer inputs). I got 112 ohms. Would that be close enough to a common ground to blow the amp after a couple of hours? Did I likely blow the chip on one side?

If this is the problem is there any way to get around the problem and still use the subwoofer in this setup?
__________________
Generic Signature
  Reply With Quote
Old 20th July 2004, 12:54 AM   #2
mashaffer is offline mashaffer  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Indiana
Default Never mind

It was indeed an interaction with the subwoofer inputs but I didn't fry the amp. I tapped into the preamp level inputs to the amp and ran those to the low level subwoofer inputs and all is well.
__________________
Generic Signature
  Reply With Quote

Reply


I think I fried an ampHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fried T-Amp? Bingobing Class D 11 2nd November 2010 02:12 AM
Fried t-amp? kaban Class D 24 23rd June 2006 09:03 AM
Fried New Amp memito Car Audio 8 10th August 2004 01:38 AM
$5 SE amp... but is it fried?! SHiFTY Tubes / Valves 3 18th January 2004 03:13 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:58 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki