Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Hifonics Brutus BX1000D problems...
Hifonics Brutus BX1000D problems...
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th July 2004, 06:43 PM   #1
Knertified is offline Knertified  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Springfield, MA
Default Hifonics Brutus BX1000D problems...

Hello, any help will be much appreciated.

I purchased this amp about a year ago and it has been running great until it stopped turning on. I metered the both the remote turn on wire and 4gauge power disconnected from the amp. Both wires test 12 volts like they should. As soon as I connect the amp to the wires, The voltage on +12 shows ~ 6v and never powers on. I took the amp apart and the power and speaker wires are connected and solid. I checked the resistance on each transistor on the board. All came back with a reading. Some were 0, some where 2 and some were 5. This is without any power connected. I just took some pictures and will post them up when i get the camera connected in the next hour.

I don't have much experience with electronics but was hoping for some guidance in the right direction.

Thanks in advance.
  Reply With Quote
Old 7th July 2004, 12:34 AM   #2
Paradise_Ice is offline Paradise_Ice  United States
diyAudio Member
 
Paradise_Ice's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: cosmological consciousness
I can be sure, but i think your transistors are burnt out, you will have to get a multimetre and test each one out, am sure one or 2 will be burnt out, there isnt much else that goes wrong on amplifiers these days.
Good luck
  Reply With Quote

Reply


Hifonics Brutus BX1000D problems...Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me fix Hifonics brutus BXi1206D hakentt Car Audio 55 16th June 2012 05:10 AM
Hifonics BX1000D Dobermann Car Audio 2 26th September 2008 04:27 PM
hifonics brutus bxi1206d ray9043 Car Audio 2 30th March 2008 05:36 AM
Hifonics Brutus Bxi1206d SFp50N06 ray9043 Car Audio 3 29th March 2008 08:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:32 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki