Operation / Protection light on - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th April 2004, 03:39 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Indiana
Unhappy Operation / Protection light on

I have a Kenwood KAC-X201T Car amplifier. Recently my operation/protection light came on. I was told this means my protection circuit has been activated. Does anyone know how to fix this problem? I have already changed fuses and changed the wires to the speakers and the stereo. Oh yeah, the reason for the activated circuit is from someone turning the stereo up too loud too frequently. Any help I could get on this problem would be much appreciated.
  Reply With Quote
Old 27th April 2004, 10:16 PM   #2
maylar is offline maylar  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Connecticut
Remove the wires to all speakers and try to power the amp. If the lights go off, you probably have a shorted speaker. If not, the amp is toast.
__________________
dave
  Reply With Quote
Old 17th May 2004, 02:01 AM   #3
Bose(o) is offline Bose(o)  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Ottawa, Ontario, Canada
If it's inside, you can check diodes (I doubt it) and voltage regulators. Make sure resistance on regulators is sympatico with any other regulators on board.
__________________
ERTW 4 life!
"the day has 24hours. If that is not enough take the night."-Roemhild
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Carver PM-1.5 Working but Protection Light On intechpc Solid State 0 5th September 2008 10:15 PM
protection light jonsey10 Class D 0 26th February 2007 07:13 PM
speaker protection (OR) overload protection myanmar Solid State 7 13th July 2006 08:21 AM
Amp protection light on wally91chevrole Car Audio 3 27th December 2005 01:08 PM
Carver PM 1200 Protection light on, amp works! screamersusa Solid State 1 17th August 2005 01:51 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:53 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2