Memphis 16-pr1x1000 help - Page 6 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Gallery Wiki Blogs Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th June 2017, 06:58 PM   #51
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
Should all 8 of my outputs be the same dc? I have 4 showing 4.19v with resisted current the other for are showing -14.2 v. I am wondering if this is normal or do I have one of those chips backwards.
  Reply With Quote
Old 18th June 2017, 12:11 AM   #52
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The page from where you purchased the ICs had a datasheet. The datasheet identifies pin 1. Pin 1 goes to the white dot. I didn't think answering this question was necessary since I didn't see it until after you stated that you installed them.

Not knowing where you had your probes (black and red and if relevant, on which terminals of which IC), it's impossible to use the voltages that you posted.
  Reply With Quote
Old 18th June 2017, 12:24 AM   #53
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
Thats how I installed them. Ok so the amp powers up, I get 1-3 of all outputs 3.00v.
  Reply With Quote
Old 18th June 2017, 12:28 AM   #54
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
On pin 1 q103 I get 7.03v on pin 1 of q108 -12.21v I was concerned since I had used a replacement chip based on the data sheet.
  Reply With Quote
Old 19th June 2017, 03:43 AM   #55
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
so with limited current everything appeared ok so when i tried to power it up it blew a ten amp fuse?
  Reply With Quote
Old 20th June 2017, 03:19 PM   #56
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did any outputs fail?
  Reply With Quote
Old 20th June 2017, 07:34 PM   #57
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
With the resisted current I have 1-3 a consistent 3.01v on all outputs. Is this smd correct Perry on q111, it seems odly placed is all. How should I test them in circuit. Or should I remove the gate leg
Attached Images
File Type: jpg 14979869831601789368366.jpg (1.01 MB, 8 views)
  Reply With Quote
Old 20th June 2017, 08:39 PM   #58
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
This is a photo of the same model but it's not the same as yours. For example, R178 is missing in your amp and doesn't appear to have been installed. As you can see, there is a trace in place of the resistor on Q111.
http://www.bcae1.com/temp/IMG_2104.JPG

These are the parts that failed when the outputs failed on one amp I repaired. Check them (mainly regulator and resistor) in your amp.
http://www.bcae1.com/temp/IMG_2100bnotes.jpg

Will the amp produce audio with the limiting resistor in place?
  Reply With Quote
Old 20th June 2017, 08:41 PM   #59
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
Ok will do thanks again Perry. No it does not produce audio audio.
  Reply With Quote
Old 21st June 2017, 01:03 AM   #60
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
Also it appeared to be burnt or charred around q111, not sure if it relevant or not. And check those components.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memphis 16-ST3004 Outerlimits Car Audio 8 12th June 2013 04:52 AM
Memphis Pr1x1000 jordan_ciaramit Car Audio 8 12th January 2013 02:07 AM
Memphis 16-MCH1300 help scotts530 Car Audio 70 16th March 2012 10:46 AM
Memphis 16-ST1500D Dr Zeus Car Audio 3 15th January 2012 10:27 PM
Memphis 16-st1000d mike49504 Car Audio 46 19th May 2010 07:40 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:08 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2017 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Wiki