Hifonics BXi 2610D High Idle Current - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th June 2015, 04:44 AM   #1
jlind54 is offline jlind54  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Kansas
Default Hifonics BXi 2610D High Idle Current

Received this amp with the complaint of running hot and reduced output power. First thing I checked was the power supply which is in good working order, checked the outputs to see if any had failed, they all checked OK. Idle current of the amp is around 16-18 amps. With the outputs removed the idle current is around .5 amps. Originally the drive signal for the outputs where distorted slightly and did not appear to be fulliy turning the outputs on and off. Removed the audio driver board and replaced q11, q7, q19, and q22 as well as checking all the resistors and 8 larger drive transistors on the board. Everything checked out OK. Pulled all the original outputs to check them out of the board, they all test OK. With one output installed in each of the 4 banks idle current is around 2.5 amps. Once the board is fully populated the idle current is back to 16-18 amps.

I feel like I'm running in circles with this one. Does anyone have any suggestions on what I should look for next in this amp?
  Reply With Quote
Old 14th June 2015, 08:09 PM   #2
jlind54 is offline jlind54  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Kansas
Has any one delt with similar issues? I tried out a new set of outputs and still get the same result. Idles ok with one in each bank but when fully populated idle current is high. I can not rule out the driver board by sealing with a known good one because I don't have on. My next step might be to do that though.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hifonics Brutus bx1500d idle current mrgreen Car Audio 1 28th June 2013 01:17 PM
Hifonics BXI 2610D schematic Jamie85 Car Audio 43 31st March 2013 03:19 PM
LM4780 - problems with high idle current and no oscillations? hellthom Chip Amps 14 28th January 2012 11:07 AM
Idle current Hifonics XX-Colossus-II. WoutRam Car Audio 2 21st November 2011 08:45 PM
Hifonics BXI 2610D mike49504 Car Audio 25 16th June 2011 03:36 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:05 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2