hifonics protect issue - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th December 2014, 04:49 AM   #1
prls is offline prls  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2014
Default hifonics protect issue

working on hifonics bxi2010d that was stuck in protect mode. I check the output transistors and there good. I remove the driver board and it came out of protect. I then removed and replace the MMbta42 transistor that are the ones that go bad and used mmbt3904 marked 1a instead of 1d. when the car is off 12.4 volts it works perfect but as soon as I turn the car on it goes into protect. I remove rca and speaker wires just power going to it and if car is on it goes straight to protect , if I turn the car off the amp works fine. could me replacing the mmbta42 with mmbt3904 be the issue here.
  Reply With Quote
Old 24th December 2014, 11:54 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Class D you should used the originals.
  Reply With Quote
Old 24th December 2014, 02:54 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The voltage is likely causing the 3904 to break down. When the engine is running, the breakdown is more likely if the rail voltage in the amp is unregulated.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hifonics BXI608 in protect mode keelytn Class D 0 14th July 2014 11:26 PM
Hifonics 2010D Protect Mode Help. bl4ckw1d0w Car Audio 6 7th October 2013 04:10 PM
Zx6400 hifonics strange protect mode rafcio363 Car Audio 13 28th August 2013 09:56 PM
Hifonics HFI2000D goes to protect brandes.cm Car Audio 18 20th June 2012 06:29 PM
Hifonics Zeus VIII stuck in protect mbates14 Car Audio 11 16th May 2012 02:36 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:49 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2