a little help with old rockford 800.2 - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th February 2014, 02:33 AM   #11
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
The bias transistor is the MPS6521 in line with the output FET's on the MESHA board but not soldered to it.

The A06 and A56 are the drivers for the outputs.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 5th February 2014, 02:37 AM   #12
tiomilo is offline tiomilo  Costa Rica
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Costa Rica (retired)
Thanks again! Gonna replace all before next test.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
  Reply With Quote
Old 5th February 2014, 07:16 PM   #13
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2014
The bias drift might be improved if you find the bias tracking transistors near the MESA/Heatsink and bend them over to make contact with the hot heatsink. Use thermal grease if you have it. It will be a NPN transistor, probably MPSA06 or MPS6521.

The heatsink will go up to 90 degrees celcius and thermal protect when run at full power so that does not sound so bad. The efficiency could be better. Make sure you measure with about 1% THD clipping, 1kHz, and measure the B+ voltage right at the amp input terminals. The method of current measurement must be accurate - not just reading the dials on an ASTRON. Even so, if it doesn't blow up at full power and makes it to thermal I think you fixed it ok and would go ahead and run it.
  Reply With Quote
Old 7th February 2014, 06:14 PM   #14
tiomilo is offline tiomilo  Costa Rica
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Costa Rica (retired)
thanks a lot ! already replace MPSA06, MPSA56 and biasing MPS6521 on both channels now is running like charm, a little warm @ full power. consumption decreases to 0.035 at idle cold and 0.112 idle warm, very clean sound an plenty power !! thank you people !
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rockford 800@2 help please joesch1999 Car Audio 5 18th February 2013 12:22 PM
Rockford Fosgate Power 800.4 seankane Car Audio 71 17th January 2012 08:43 PM
Rockford Fosgate 800 a2 mike49504 Car Audio 1 8th July 2011 07:33 PM
Rockford Fosgate 800.2 Brain Fried Car Audio 2 16th April 2010 06:14 PM
Rockford Fosgate Power 800.4 lostamps Car Audio 6 2nd January 2008 01:21 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:04 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2