Amp. troubles PLZ HELP!!!! - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th December 2003, 05:51 AM   #1
ReverB is offline ReverB  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Dc
Exclamation Amp. troubles PLZ HELP!!!!

Ok here is the problem. I am working with a kicker zr-240. When i bought it i tested it and it was in perfect working order. Now after being stored for 3 months i hooked it up and it is all screwed up. The amp did get banged around once but it wasnt too bad.

When i hook up the amp it pushes it seems like a combination of dc and ac current. when i am not messing with the input sens. it seems to push out ac current and the speaker flutters at about i would say 10-30 Hz. when i am tweaking the amps input sens. it moves the speaker with a dc current in relation to the adjustments to the imput pot. Ya there is some REALLY weird stuff going on here.


Does anyone have any suggestions?

I was thinking that it could have somthing to do with the input ground. The amps output circ. is working because it is driving the speaker and the power light is coming on. This amp also has a removable crossover that i have switched out with one from a working amp.


I have no clue can someone please point me out in the right direction


Thank you,
Aaron
  Reply With Quote
Old 12th December 2003, 05:57 AM   #2
diyAudio Member
 
EnvisionAudio's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dayton, OH
Default From one Aaron to another

Kicker amp troubles? No problem.

Resolder these items. The Xcard connections under the circuit board - remove all the old solder and rework. Then apply silicone sealer to the top of the board where the vertical pcb goes into the motherboard to prevent further problems.

Second...the input grounds probably ARE broken, right under the RCA jacks. Don't replace the whole jack, just solder a very thin wire between the shield pin and PCB.

If not that, then the check the solder points on the SMD resistors near the input gain pots. They crack slightly and cause problems.

These things will cause the thumping you describe without tripping the speaker protection relay. Oh yeah, resolder the pins on that relay, too.


Regards,
Aaron
  Reply With Quote
Old 12th December 2003, 05:43 PM   #3
ReverB is offline ReverB  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Dc
Thanks for the tips. I take it you have had problems with kicker amps before. Hey do you know where( if you can) Get kicker schematics on the web? I know stillwater designs wont release them.


Thank you again,
Aaron
  Reply With Quote
Old 12th December 2003, 06:16 PM   #4
diyAudio Member
 
EnvisionAudio's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dayton, OH
Default No schematics...

I've never seen a Kicker amplifier schematic, nor one for 95% of the amplifiers I've worked on. I just know 'em down to the component level as I also design my own...so I know what they're doing. I also tend to have a photographic memory. Let me know if there's anything else I can do for you.
  Reply With Quote
Old 31st October 2009, 05:45 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Smile hello im having a problem 2 i have a kicker zr240

i was woundering on my kicker zr240 my power light comes on but i get no sound out of the amp i check the guts everything looks fine no burn marks what could it be any 1.
  Reply With Quote
Old 1st November 2009, 01:11 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Stat a new thread and I'll try to help.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4780 troubles jimbo1968 Chip Amps 12 7th February 2010 10:34 PM
A noob, with troubles deyjavont Introductions 2 21st August 2008 02:51 AM
SW troubles... PIA nunayafb Multi-Way 7 30th March 2006 01:04 PM
amp troubles squid6 Tubes / Valves 5 8th July 2004 07:50 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:14 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2