Alpine MRP-M1000 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th April 2013, 10:19 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Default Alpine MRP-M1000

I replaced the outputs, The 2 driver IC's -(IR2010) Also replaced IC1801-(4560) and ZD9302 and Q9302 the regulator (B631K)

Amp powers up and idle's fine Amp has no output and the B631K and the 2 D600K's get red hot within 5 secs is this normal??

Also any suggestions on what to check sine i have no output and no rail to rail oscillation?
  Reply With Quote
Old 20th April 2013, 12:43 AM   #2
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Do you have +/- rail?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 20th April 2013, 01:37 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Yes i have both + - 45 volts of rail

lso have both + - 15 volts of regulated voltages
  Reply With Quote
Old 20th April 2013, 02:45 AM   #4
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
I wish I could be of more help, I am not familiar with these amps.

Have you checked all the IC's that control the protection circuits to see if the amp is in protect?

Are there muting transistors in this amp?

Have you followed the input signal throughout the amp to see where you lose it?

How about a pic of the board?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 21st April 2013, 12:35 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Have you confirmed that you have the correct supply voltage on all of the pins of the 2010 driver ICs?
  Reply With Quote
Old 21st April 2013, 09:31 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Voltage on both driver IC's (IR2010) is

Pin 1:-45.1
Pin 2:-45.2
Pin 3:-33.1
Pin 4:0.00
Pin 5:0.00
Pin 6:04
Pin 7:0.4
Pin 8:0.4
Pin 9:0.00
Pin 10:0.00
Pin 11:-33.4
Pin 12:-33.4
Pin 13:-45.2
Pin 14:-45.2
Pin 15:-45.2
Pin 16:0.00
  Reply With Quote
Old 22nd April 2013, 02:18 PM   #7
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Windsor, Ontario
Not positive but looks like ur high side supply is missing... pins 6, 7 or 8. Seems pulled really low for some reason. Pretty sure at least one should have 15v, think its pin 7

Last edited by Deadly Sones; 22nd April 2013 at 02:24 PM.
  Reply With Quote
Old 23rd April 2013, 04:37 AM   #8
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Definitely don't see any signs of regulated voltage in those numbers.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alpine mrp-m1000 no sound D4N Car Audio 12 3rd December 2013 02:38 AM
alpine mrp-m1000 mike49504 Car Audio 47 17th June 2013 11:48 AM
Alpine MRP-M1000 mike49504 Car Audio 20 4th June 2011 03:37 AM
Alpine MRP-M1000 mike49504 Car Audio 7 30th January 2011 09:57 PM
Alpine MRP-M1000 argonrepublic Car Audio 2 11th August 2009 02:28 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:22 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2