mrp m1000 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th January 2013, 03:01 AM   #1
DREW028 is offline DREW028  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: chicago
Send a message via AIM to DREW028
Default mrp m1000

This amp had 2 bad output transistors. I pulled them out and it seemed to power on fine. Installed replacements and the blue light had a slight plus. Pulled q4006 and q4005 and everything seems ok ( no more plus) . Currently ALL outputs are not installed.
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 09:15 AM   #2
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
What is your question?

Did you resolve this repair?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 06:09 PM   #3
DREW028 is offline DREW028  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: chicago
Send a message via AIM to DREW028
Since the outputs are removed will my reading from the output drivers be true?
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 07:34 PM   #4
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
If your only dealing with a couple parts, to get an accurate reading remove them from the circuit to test for leaky or shorted drivers.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 9th December 2013, 12:14 AM   #5
DREW028 is offline DREW028  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: chicago
Send a message via AIM to DREW028
Does any one have a repair manual for this a amp?
  Reply With Quote
Old 9th December 2013, 02:49 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Email me

babin_perry@yahoo.com
  Reply With Quote
Old 9th December 2013, 05:39 AM   #7
DREW028 is offline DREW028  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: chicago
Send a message via AIM to DREW028
Do you know a Irf3414 replacment? I can't even find a data sheet. These are on board locations q4005-q4008.
  Reply With Quote
Old 9th December 2013, 05:50 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
3415, not 3414.

http://octopart.com/partsearch#!?q=irf3415
  Reply With Quote
Old 23rd December 2013, 05:25 PM   #9
DREW028 is offline DREW028  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: chicago
Send a message via AIM to DREW028
I got the amp to play now but when I raise the gain it cuts off. I dont hear my power supply buzz as if its under a heavy load.

I replaced all outputs and ic9802. Im not 100% ic9802 was bad. I replaced it a few months ago and can not remember the circumstances.
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 06:04 AM   #10
DREW028 is offline DREW028  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: chicago
Send a message via AIM to DREW028
ive been probing around and in the pop kill circuit q4501 the base gets a reading of 61mv with no input connected. when I do connect a source and increase the volume it increases to 70mv and cuts off.

Any ideas where to check?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alpine mrp-m1000 mike49504 Car Audio 47 17th June 2013 12:48 PM
No output from MRP-M1000 BlackCivicHatch Car Audio 25 26th January 2013 11:33 PM
Alpine MRP-M1000 mike49504 Car Audio 20 4th June 2011 04:37 AM
Alpine MRP-M1000 mike49504 Car Audio 7 30th January 2011 10:57 PM
Alpine MRP-M1000 argonrepublic Car Audio 2 11th August 2009 03:28 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:56 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2