Alpine MRV-1505 - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th January 2013, 04:44 AM   #11
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
OK not sure if it matters but one was out when I got the amp and I replaced all the outputs and now they are both lit.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 05:02 AM   #12
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The voltage across the LED may be important. Measure the DC voltage across the terminals of both LEDs to confirm that they are not significantly different.
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 06:41 AM   #13
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
They are both identical sitting at -1.736 vdc.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 06:51 AM   #14
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Measure across the terminals of each LED.
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 06:56 AM   #15
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
I did.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 07:10 AM   #16
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did you replace both of them?
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 07:28 AM   #17
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Quote:
Originally Posted by Perry Babin View Post
Did you replace both of them?

Both of them as in the LED'S?

I replaced the outputs in this amp and thats all so far.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 09:01 AM   #18
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If you still have the originals, I'd suggest reinstalling the good one to see what the voltage was across it. According to the service manual, Rx48 and Rx52 shouldn't have more than about 0.5v across them. With the LEDs you used, I'd expect that it is significantly more.
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 09:05 AM   #19
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
I didnt replace the LED'S I only replaced the outputs in this amp.

Everything else is exactly how it came to me. In a previous post I metioned that one was out when I received the amp. I replaced the outputs in the amp and then they were both lit.

The amp has the original LED'S still installed.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 09:41 AM   #20
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I misread post #10.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alpine MRV-1002 m4ick Car Audio 8 22nd February 2012 08:40 PM
Alpine MRV T500 mk2singh Car Audio 0 11th December 2010 10:47 AM
Alpine MRV-F401 or MRV-F400 Service Manual M.André Car Audio 6 21st February 2010 09:37 PM
alpine mrv-1000 kgkroman Car Audio 1 4th December 2009 01:46 PM
alpine mrv 1505 IMPALAMAN1 Car Audio 107 9th September 2009 08:02 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:37 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2