Orion Xtreme 800 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th January 2013, 03:28 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Default Orion Xtreme 800

Amp powers up and produces both + - rail voltages also produces the 5 volt regulated voltages..

Cleaned all switches and moved the pots up and down about 50 times..

Amp has very low output ..

Any ideas?

Last edited by S Merlington; 13th January 2013 at 03:41 AM.
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 04:31 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Do you see any 2N... transistors near the 8-pin op-amps?

Post a photo of the board.
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 05:02 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
I will post a pic of the board as soon as my camera battery is done charging..


There are 2 2N5639 transistors near the op-amps
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 05:27 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
What is the DC voltage on the 3rd leg?
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 05:58 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
2N5369

Leg 3:-0.13


2N5369

Leg 3:-0.13
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 06:58 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The mute-drive circuit isn't turning the muting transistors off. I don't have anything on this amp so I'll have to wait on photos before I can help.
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 04:58 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Both of them are shorted between all 3 legs..

Is there a good sub for theese ?
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 05:28 PM   #8
rrae is offline rrae  Norway
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2011
nte123a should work?
__________________
scope,dmm,cd
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 07:00 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Thanks but i never use NTE parts in amps ...

They are expensive and some amps do not like thoose parts and have had bad outcomes using thoose
  Reply With Quote
Old 14th January 2013, 02:38 AM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Heres some pics of the board...

Dont know if its normal or not for the 2N5369's to read shorted across all 3 legs ?
Attached Images
File Type: jpg orion 1.JPG (388.7 KB, 54 views)
File Type: jpg orion.JPG (424.8 KB, 49 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Orion Xtreme 800.4 NickParr666 Car Audio 3 9th January 2013 11:46 AM
orion cobalt 800 timwebb Car Audio 4 27th May 2012 01:28 AM
Orion xtreme 3752 help jasexile Car Audio 1 29th December 2011 07:09 AM
Xtreme 800 acebaker Car Audio 11 27th May 2011 12:06 AM
orion 800.2 amp ampjunkielikeme Car Audio 7 13th April 2009 04:13 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:13 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2