diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Car Audio (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/)
-   -   Rockford Fosgate Type RF X6 (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/227255-rockford-fosgate-type-rf-x6.html)

seankane 7th January 2013 08:51 PM

Rockford Fosgate Type RF X6
 
I have this amp for repair. Protect light is lit but not real bright.

U21 has no voltage on pin 7. Does this mean U21 is defective?

Perry Babin 7th January 2013 08:55 PM

Do you have positive and negative supply voltage on U21?

Do you have rail voltage?

seankane 7th January 2013 09:00 PM

Quote:

Originally Posted by Perry Babin (Post 3315393)
Do you have positive and negative supply voltage on U21?

Do you have rail voltage?

No hardly,

Pin 4: -1.055 vdc
Pin 8: 3.369 vdc

I have only 60 vdc across red and black wires which seems low to me.

Perry Babin 7th January 2013 09:13 PM

Are the power supply FETs damaged? Look at the gate and drain waveforms with the scope.

seankane 8th January 2013 04:35 AM

The gate and drain signals look terrible, but the FETS do not measure shorted in the circuit.

Im not getting a square wave from the output pins on the SG3526 either.

Perry Babin 8th January 2013 05:10 AM

Post a photo of the output signal from the 3526.

seankane 8th January 2013 05:41 AM

1 Attachment(s)
Here is the pick. Pins 13 and 16 look identical. It seems the amp is only partially powering up. One set of regulators has output the other 2 sets have hardly any. 2 of the rectifiers have 60vdc the other 2 only have 20vdc. I am getting -9.50vdc on alot of the op-amps but only 1-3vdc on the positive side. Only half of the output fets are getting the -9.50vdc and the other half are getting no voltage.

Perry Babin 8th January 2013 05:49 AM

Post the DC voltage on all pins of the 3526.

seankane 8th January 2013 05:52 AM

1: 4.90
2: 1.320
3: 0.595
4: 0.155
5: 1.775
6: 0.001
7: 0.001
8: 1.765
9: 3.610
10: 2.062
11: 0.003
12: 4.80
13: 0.055
14: 13.65
15: 0.001
16: 0.054
17: 13.65
18: 4.90

Perry Babin 8th January 2013 06:41 AM

The voltage from the LM339 doesn't look right. Post the voltage on all of its pins.


All times are GMT. The time now is 06:27 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2