JL Audio 1000/1 Amp Distorted Output Troubleshooting Tip. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th January 2013, 02:54 AM   #1
kds9591 is offline kds9591  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bensalem, PA
Default JL Audio 1000/1 Amp Distorted Output Troubleshooting Tip.

After repairing several open via's on a JL Audio 1000/1 input daughter board that originally the amp had a no output symptom, it now had distorted output. Even though I carefully looked at each via and double checked with a meter I figured maybe one was intermittent so I tapped on the board. The output went back and forth from normal to distorted.

Checking signals I found the pad of pin 1 of U2 had no signal. Upon closer examination I found that pin 1(1 output) on U2 was not touching the pad. I had repaired a open via under U2 and the front of the chip was raised ever so slightly keeping pin 1 off the pad. See picture. Looking straight down on it it looked connected but looking at it from a side angle it's readily obvious it's not connected.

Lesson learned: After replacing a surface mount chip look at from a side angle to double check solder connections not just straight down. I usually do this but not this time. It pays to be consistent.
Attached Images
File Type: jpg DSCN0375.JPG (83.4 KB, 69 views)

Last edited by kds9591; 6th January 2013 at 03:59 AM.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jl Audio 300/4 Troubleshooting Tip kds9591 Car Audio 13 3rd August 2014 11:51 PM
JL Audio 300/4 Low Audio Output Troubleshooting Tip kds9591 Car Audio 3 25th December 2012 02:09 PM
JL 500/1 distorted output mbates14 Car Audio 3 2nd October 2012 07:35 PM
JL Audio 500/1 - low distorted output, melted LED wires craig469 Car Audio 7 26th September 2011 08:53 PM
JL AUDIO 1000/1 (output problem) Pioneer621 Car Audio 2 24th April 2007 07:17 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:43 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2