Lanzar MXA 282 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 31st December 2012, 12:03 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Default Lanzar MXA 282

Got another one of theese in with the same problem..

Amp stsys in protection mode ..

If i remove all of the outputs from the right channel amp will power up and produce clean audio from the left channel..

I replaced every transistor in the right channel put new outputs in it and amp will be stuck in protection mode..

If i remoe all outputs from right channel it will power up


Any ideas??
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 01:24 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Check the emitter/source resistors.
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 02:00 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
All check fine ..

They measure 0.5 ohms
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 02:10 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is there a pulse of DC on that channel as you power up the amp?

Post a photo of the board.
  Reply With Quote
Old 1st January 2013, 12:44 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Yes i get 0.97 volts on the right channel

The pics are of the other one i have but its the same amp
Attached Images
File Type: jpg lanzar%201.JPG (6.4 KB, 32 views)
File Type: jpg lanzar.JPG (570.5 KB, 32 views)
  Reply With Quote
Old 1st January 2013, 12:56 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Can you disconnect the preamp board to see if it will power up?

Does the amp draw excessive current when it attempts to power up?
  Reply With Quote
Old 1st January 2013, 12:59 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
amp does same thing with the preamp board disconnected

Amp doesnt draw excessive current when trying to power up
  Reply With Quote
Old 1st January 2013, 01:02 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If you bypass the protection circuit, does the amp draw excessive current?
  Reply With Quote
Old 1st January 2013, 01:14 AM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
how do i disable the protection ?
  Reply With Quote
Old 1st January 2013, 01:25 AM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Which pin of IC 3 is high?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old lanzar help needed Buggen Car Audio 0 13th May 2012 05:01 PM
FS: Hammond 282 PT Jimmy D. Swap Meet 1 21st June 2011 01:16 AM
Lanzar 100q mike49504 Car Audio 26 29th June 2010 05:36 PM
Need Help With Lanzar OptiDrive KansasKowboy Car Audio 2 1st April 2010 02:41 PM
Anyone have Onkyo M-282 Schematics? PB2 Solid State 2 21st November 2007 05:20 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:40 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2