Alpine MRV-1507 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd December 2012, 05:58 AM   #1
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Default Alpine MRV-1507

I read mike49504's post but couldnt find a burned trace at least not yet??

Same issue, channel 1 plays and channel 2 is dead. When I switch the 0/180 channel 2 plays and channel 1 is dead.

mike49504 or anyone know where this broken trace could be?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 23rd December 2012, 02:30 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Do you have audio on pins 2 and 8 of IC401?

If you operate all of the other switches through their entire range, does audio ever play through the dead channel?
  Reply With Quote
Old 27th December 2012, 04:00 AM   #3
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Default Alpine MRV-1507

Got this amp for repair.

Powers up green then power LED flashes on and off red.
Music light is green.
Protetion light is amber or red.

There is no voltage on the gates of the IRFZ48 p/s fets.

There is no rail voltage coming from the rectifiers.

Pic#1 power supply
Pic#2 output stage

Any ideas?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch

Last edited by seankane; 27th December 2012 at 04:05 AM.
  Reply With Quote
Old 27th December 2012, 04:02 AM   #4
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Quote:
Originally Posted by Perry Babin View Post
Do you have audio on pins 2 and 8 of IC401?

If you operate all of the other switches through their entire range, does audio ever play through the dead channel?
Im sorry Perry this amp is a MRV-1505. Same same? Still need the same info?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 27th December 2012, 05:10 AM   #5
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
I made 2 different post and somehow this became one post??

I dont get it??

I want to focus on the MRV-1507 that I posted the 2 pics of. I will start a new thread on the MRV-1505.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 27th December 2012, 06:58 AM   #6
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Disregard ALL posts except post #3. Please read post #3 and we can go from there.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 27th December 2012, 05:54 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
What happened from post 1 to post 3? The amp was initially playing. Is it now not playing?
  Reply With Quote
Old 27th December 2012, 06:09 PM   #8
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
No these are 2 different amps. The original post was suppose be for a MRV-1505 but I screwed up and called it a MRV-1507.

When I made the post on the MRV-1507 (#3) somehow the seperate post became one post? I dont know?

The MRV-1505 has the issue with each channel working and not working when the 0/180 phase switch is switched and the MRV-1507 has the issues from post #3.

I asked a moderator to delete the posts, but they said they would have to delete the whole thread. So I figured we could just start from post #3 and focus on the MRV-1507.

Pic#1 power supply
Pic#2 output stage
Attached Images
File Type: jpg Alpine Mrv-1507 001.jpg (1,011.2 KB, 74 views)
File Type: jpg Alpine Mrv-1507 002.jpg (1,022.9 KB, 72 views)
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch

Last edited by seankane; 27th December 2012 at 06:22 PM.
  Reply With Quote
Old 27th December 2012, 06:37 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If you disconnect the 6 pin connector from the board, does the power supply power up?
  Reply With Quote
Old 27th December 2012, 07:25 PM   #10
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
No the power and the protection light are flashing red.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alpine MRV 1507 Tom7227 Car Audio 1 15th June 2012 05:02 PM
Alpine MRV-1507 mike49504 Car Audio 2 2nd February 2012 06:43 AM
Alpine MRV-1507 canadianeh Car Audio 9 6th April 2011 01:16 AM
Alpine MRV-1507 Dr Zeus Car Audio 15 2nd March 2011 11:17 PM
Alpine MRV 1507 FSUSeminole Car Audio 8 1st January 2011 07:04 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:51 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2