Alpine MRV-1507 - Page 5 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd January 2013, 08:05 AM   #41
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
So I need to replace all of the outputs back into the amp before further trouble shooting?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 3rd January 2013, 08:08 AM   #42
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Yes. Check the various gate resistors and reduce the bias before applying power.
  Reply With Quote
Old 3rd January 2013, 08:15 AM   #43
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Same as a rockford all the way ccw?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote
Old 3rd January 2013, 05:17 PM   #44
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
It should be.
  Reply With Quote
Old 4th January 2013, 09:13 AM   #45
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
I replaced all of the outputs and powered the amp and same result.

The power supply is pulsing on and off and I have pulsing DC on the one channel.

With the new outputs installed hooking a dummy load to the terminals does not allow the amp to power up now.

Just thought I would mention the RCA jacks are badly damaged, one of the female plugs is completely gone. Can this cause any issues?
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch

Last edited by seankane; 4th January 2013 at 09:31 AM.
  Reply With Quote
Old 4th January 2013, 09:48 AM   #46
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Please read post #45 first.

The power light is blinking red and the protection light is blinking red.

Blinking red on the protection says floating rca shield ground and if the RCA jacks are badly damaged can this cause the blinking red?

The blinking red power light says battery voltage below 10 volts, well I have 14.56 going to it. What tells the amp the battery voltage is to low?

If the RCA shield ground is broken will this keep the amp from powering up?

If I disconnect the 10P connector from the output board the amp will produce rail voltage but their is rail voltage on the problem channel output terminal. With the 10P connector plugged in the amp will not produce rail and does the pulsing. Only 2 terminals of that plug have voltage. One terminal has full rail and one has 8.50 vdc the rest have no DC measured.

This amp is very confusing. I am beggining to dislike working on ALPINE amps.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch

Last edited by seankane; 4th January 2013 at 10:16 AM.
  Reply With Quote
Old 4th January 2013, 07:54 PM   #47
rickcl is online now rickcl  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: California
This might have been covered already but the prorect light will blink if the head unit is not hooked up.
  Reply With Quote
Old 4th January 2013, 09:35 PM   #48
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
There may be a problem in the low voltage detection circuit. The Zener that's used as a reference often becomes leaky. That's a minor problem that can be dealt with after you get the amp working.

The floating ground indicator will blink if not head unti is connected (as was previously mentioned) but will also blink if you're using a signal source that has a floating ground (like an MP3 player) or if you have the head unit on a supply that doesn't have it's ground connected to the ground on the power supply that you're using to power the amp.

The broken RCA jack shouldn't cause any problems with the amp powering up, especially with no RCAs plugged in.

Did you check all of the small transistors in that channel to see if any were shorted?
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 02:15 AM   #49
diyAudio Member
 
seankane's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington State
Ok replaced the RCA jacks, pulled all of the 25 small transistors in the channel. All tested fine except for one leaky driver a 2SC2690A and replaced it with a BD139 as well as the one next to it. I also replaced the 2SA1220A's with BD140's.

The amp powers up all 3 lights green and produces nice clean sine wave and sounds great on the old XLC sub!!!

Thanks again Perry.
__________________
Pyramid 52 Amp Power Supply----Fluke 787 Processmeter----Tektronix 465 Scope----Velleman HPS40 Scope----Soldering Iron----Desoldering Iron----Hejet HJ 500-S Heatgun----DM4070 Digital LCR Meter----Propane Torch
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alpine MRV 1507 Tom7227 Car Audio 1 15th June 2012 05:02 PM
Alpine MRV-1507 mike49504 Car Audio 2 2nd February 2012 06:43 AM
Alpine MRV-1507 canadianeh Car Audio 9 6th April 2011 01:16 AM
Alpine MRV-1507 Dr Zeus Car Audio 15 2nd March 2011 11:17 PM
Alpine MRV 1507 FSUSeminole Car Audio 8 1st January 2011 07:04 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:21 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2