diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Car Audio (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/)
-   -   Alpine 1507 repair (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/224990-alpine-1507-repair.html)

dhamia 4th December 2012 11:38 PM

Alpine 1507 repair
 
Hi I have picked up an alpine 1507 that has an issue
With the RCA input terminals.

The terminals have been damaged, looks like it had been dropped and they have
lost 2 gold outer caps.

I decided to pull the whole terminal and replace it with
individual chassis mount type plugs as it was only making sound if you
moved the plugs about- they had worked loose on the board.

The amp seemed to work fine before I fitted the new RCA input plugs
it now produced a very distorted sound.

Any ideas?

dhamia 4th December 2012 11:47 PM

The soldering points for the RCA inputs appear to lead into

Integrated Circuit NJM4560L DUAL OPERATIONAL AMPLIFIER

Could it be somehow damaged or shorted?

Perry Babin 5th December 2012 01:41 AM

Post a photo of the new jacks showing how you connected them to the amp.

dhamia 5th December 2012 11:22 AM

Hi Perry,

I have now removed the new plugs as I had actually wired the earth and positive signal leads the wrong way...... (they looked right when I matched them to the original plug but when I tested the plug with a meter it was obvious I got them the wrong way round)

I have removed the new plugs - there are just 6 wires extending from the board now.

The sound is very loud and distorted when I connect the center pin of my signal rca
( i am using an old sony cd tuner)

The green music light flashes when a sound source is added

I fear I may have caused the distortion issue by wiring the plug the wrong way.

Perry Babin 5th December 2012 10:23 PM

You should not have caused any damage connecting the wires incorrectly.

Do you read 0 ohms between the shield grounds and the non-bridging speaker terminals?

Do the center conductors of the two input jacks connect directly to E101 and E102?

dhamia 6th December 2012 10:03 AM

Hi Perry
The centre conductors lead to E101 and E102

I did the sheild ohm test with meter set on continuity
and the reading stayed on 1

Perry Babin 6th December 2012 10:23 AM

It should read the same as when you touch the probes together.

dhamia 6th December 2012 11:32 AM

My meter beeps and shows 000 when the probes
join, when I test the ground shield against the speaker terminals
there is no change or beep

Perry Babin 6th December 2012 04:37 PM

Do you find any solder pads in the area of the RCA jacks that read 000 to the non-bridgingg speaker terminals?

dhamia 6th December 2012 05:01 PM

Just checked, nothing reads 000


All times are GMT. The time now is 09:28 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2