Orion Colbalt 2100 - Page 10 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th December 2012, 04:12 AM   #91
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
I noticed the little bi polar transistors im not sure if there the driver transistors but some were hot and some of them were cool but most of them where on the side of the hot transistors you had me test there was couple that were hot tho on the good channel or is that normal since the 45n10 transistors are getting hot?
  Reply With Quote
Old 10th December 2012, 04:14 AM   #92
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
if you feel that the 45N10 transistors are bad i could always swap them with the good side and see if that fixxes the heat problem on that side if they begin heating up disconnect it right away to avoid more problems
  Reply With Quote
Old 10th December 2012, 05:24 AM   #93
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
I swapped out the 45N10's from the cool side transistors and replaced them with the 2 transistors that were getting hot inlined with the 2 IRFp9140pbf transistors you suggested i use they seem to be slightly warm but not burning my fingers like the others were the bi polar transistors are still getting hot and when i connect my laptop signal to the amp the transformer coil start trickling
  Reply With Quote
Old 10th December 2012, 05:26 AM   #94
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
also the transformer coil feels warm i dunno if thats normal
  Reply With Quote
Old 10th December 2012, 07:06 AM   #95
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Please use real words. Dunno isn't a word. Please use proper punctuation.

Please explain precisely where the probes were on the transistor when you read 5.1v on it with the meter on diode check.
  Reply With Quote
Old 10th December 2012, 08:13 AM   #96
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
_ _ - grd _ + = 5.10 volts / 5.25 Volts thats the volts I get on diode

check for transitor 1 and 2 that was hot each ( _ ) = pins from left to right
- and + = probe color
  Reply With Quote
Old 10th December 2012, 08:17 AM   #97
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
as for the ohms i am not getting any ohm readings through out both of the transistor either way i probe them on the pins with the diode check set to ohms when I switch the meter to diode check/ volts setting that is when I get the 5.10V # 1 transistor #2 transistor 5.25V on the meter
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 01:56 AM   #98
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Post a photo of the probes on the transistor and the meter display when reading 5.1v.

What do you mean by not getting any ohms reading? Do you mean that you are reading infinite resistance or are you reading 0 ohms? You need to take the time to write in a way that can be understood. This isn't a chat room. This is technical and requires precise language.

I have no clue what post #96 means.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 02:19 AM   #99
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
The underscores are pins on the transistors from left to right and the voltage readings i got with the transistors i was having problems with. As for the when i have the ohms setting on the DMM diode check im getting OL when i do all the steps take to check the transistor on the Basic transistor testing for FET page you told me to look at
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 02:41 AM   #100
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
You need to check with the meter set to ohms (highest range for non-autoranging meters) and diode check.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
orion 2100 HCCA amplifier trustyrusty10 Power Supplies 3 1st June 2010 02:31 AM
Anyone one with a heatsink for Orion 2250/2100 amc32 Car Audio 0 20th August 2009 09:04 PM
orion 2100 hcca mike49504 Car Audio 11 11th February 2008 03:14 PM
Orion 2100 wiring schematic jerebohner Car Audio 4 14th April 2007 01:43 PM
Need pictures of orion 2100 output?Please! shallowfu Car Audio 5 31st August 2006 08:37 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:04 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2