MMATS D2000.2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th November 2012, 06:49 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Default MMATS D2000.2

Got this amp in and it does some strange things..

First off the power light will not light up at all in this amp..

When hooked up the amp will have sound for a min then fade away then come back real quietly then go back out and will continue to repaet the cycle..

This is a HIP4080 Based amp..

Someone has switched the outputs in it before The outputs that are in the amp right now are IRFB4710's


Any ideas ??
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 06:52 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Was the supply cycling on and off as well?

Did you get a good rail to rail square wave (0-80v) on the output transistors at all times or was it cycling also?
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 07:03 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
I dont think the power supply is working correctly ..

When i first powerd it up i got 5 volts on the Gate leg for the fets now i get 0.02 volts


The rail voltages keep cycling as well...


But the amp has output for a few seconds then fades in and out
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 07:22 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did you get a good rail to rail square wave (0-80v) on the output transistors at all times or was it cycling also?
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 07:30 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
I got good rail to rail oscillation ...


With just power ground and remote hooked up I get rail to rail oscillation and its steady never cycles..
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 07:50 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If you drive a signal into the amp does it shut down?

You stated that it fades out. Doesn't it have a relay? Does the relay engage/disengage?
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 08:03 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Amp has no relay..

If i send a signal into the amp and increase the signal the output will fade out even faster..

Heres what i have on the SG3525

Pin 1:0.34
Pin 2:5.15
Pin 3:0.00
Pin 4:0.46
Pin 5:2.02
Pin 6:3.81
Pin 7:1.93
Pin 8:0.38
Pin 9:6.00
Pin 10:1.19
Pin 11:0.00
Pin 12:0.00
Pin 13:13.12
Pin 14:0.00
Pin 15:13.12
Pin 16:5.15

I get hardly any rail voltage

Heres what i get on the 4710's

Leg 1:7.03
Leg2:5.12
Leg 3:2.64
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 08:19 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Pin 10 (The shutdown pin) has too much voltage on it. It needs to be very near 0v DC.
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 08:31 AM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Pin 10 goes to Pin 8 of the Driver IC (AD826AN)

The voltages i have on the driver IC are

Pin 1:0.00
Pin 2:13.11
Pin 3:0.00
Pin 4:0.00
Pin 5:0.00
Pin 6:0.00
Pin 7:0.00
Pin 8:0.00

http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...D/AD826AN.html


So what do i need to look at since the voltage on Pin 10 is to high??

Last edited by S Merlington; 18th November 2012 at 08:34 AM.
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 08:56 AM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
A couple of issues...

Pin 8 of the 826 has no voltage. I'm assuming that it should be near 12v.

Pin 8 is a power supply pin for the 826 and wouldn't be connected to the shutdown pin.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS MMATS MMATS MMATS zade08 Swap Meet 1 27th April 2013 02:36 AM
MMATs 3000.1 m4ick Car Audio 23 22nd March 2012 10:49 AM
MMATS D200 NickParr666 Car Audio 1 2nd December 2011 10:43 PM
MMats Pro Audio D2000.2 mike49504 Car Audio 0 6th January 2011 05:03 PM
TEAC PL-D2000 DVD player 8969ko Digital Source 1 28th March 2006 02:38 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:31 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2