Digital Designs Z1 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th November 2012, 03:39 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Default Digital Designs Z1

I checked every compoent on the power supply driverboard and they all check good...

Amp will not power up at all ...

If i Hook 12 volts straight to the VGS pin of the driverboard amp will power up and relays click on...


Audio driverboard is out of the amp at the moment...


Any ideas on what to look for since the amp wont power up until i apply 12 volts to the VGS pin ??
  Reply With Quote
Old 17th November 2012, 04:57 AM   #2
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
got a picture of the driver board? is the pwm working?
  Reply With Quote
Old 17th November 2012, 05:33 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
This amp is probably going in the trash...

I got it off a friend and its seen better days...


Also i cant find the diodes that go on the Audio driverboard

Ive asked about 20 people including Digital designs themselfs and they cant tell me a part number for the diodes ..

I thought i ound the right ones but as soon as i power it up it smokes the power supply fets with thoose diodes in circuit ..


SO unless i can find 2 new driverboards Both power supply and Audio driverboard The amp is Garbage Since half the pads are burnt off and there are jumpers all over the place
  Reply With Quote
Old 17th November 2012, 06:07 AM   #4
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
depends on how bad it is i might take it as a personal project
  Reply With Quote
Old 17th November 2012, 02:04 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Have you tried looking up the application notes and datasheets for the driver IC that it's connected to to see if they have a reference circuit that would suggest a diode to use in that location?
  Reply With Quote
Old 18th November 2012, 07:26 AM   #6
luka is offline luka  Slovenia
diyAudio Member
 
luka's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in Slovenia :)
Send a message via Skype™ to luka
oh man, don't trash it, i would love to work on such amp someday
__________________
home page @ http://www.classdaudio.tk/ @ 24/7 all year long
I FEEL SLOVENIA
  Reply With Quote
Old 23rd November 2012, 07:09 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2011
Hi,
I had the starter probeme with the Z1 must be controlled resistors R1 and R3 and the Q1 Q2 2SA1266 2SC1027 and if there is a problem aillor can I put the schematic PWM
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digital Designs Z1 amp down on power? rails are there? output isn't? ThyDntWntMusic Car Audio 10 21st October 2012 09:09 AM
Digital Designs Z1 S Merlington Car Audio 16 26th September 2012 05:55 PM
digital designs akis Digital Line Level 1 16th April 2012 05:56 AM
Digital Designs Z1 repair WoutRam Car Audio 1 18th November 2011 04:12 PM
Digital Designs Z1 mike49504 Car Audio 21 23rd October 2010 03:46 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:28 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2