OS Mmats D3000.1 repair - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th February 2013, 07:15 PM   #11
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If one end is connected to the source, that's ground. Which legs of the transformer connect to the other end (outside primary, primary center tap...)?
  Reply With Quote
Old 9th February 2013, 07:20 PM   #12
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Windsor, Ontario
Outside primary
Attached Images
File Type: jpg IMG_0470.jpg (731.1 KB, 57 views)
File Type: jpg IMG_0472.jpg (798.0 KB, 54 views)

Last edited by Deadly Sones; 9th February 2013 at 07:28 PM.
  Reply With Quote
Old 9th February 2013, 08:01 PM   #13
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
In the earthquake amps (that are very similar in design), they use 1.5KE36A transient voltage suppressors.
  Reply With Quote
Old 9th February 2013, 08:07 PM   #14
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Windsor, Ontario
K thanks Perry. I'll give them a try. Seems like some of these failed miserably, so thought I'd see what should be there. These amps look to have been repaired MANY times.
  Reply With Quote
Old 9th February 2013, 08:27 PM   #15
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Windsor, Ontario
Should I use 10, or 24 ohm gate resistors for the 3205s? these amps have both. Think I recall you saying that 3205's work well with 47 ohm if I'm not mistaken?
  Reply With Quote
Old 9th February 2013, 09:41 PM   #16
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The 3205s will work with any of the values you listed when there is one gate resistor per FET. IF there is only one gate resistor for all of the FETs in each bank, use the 10 ohm.
  Reply With Quote
Old 9th February 2013, 09:46 PM   #17
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Windsor, Ontario
Yes there is only one for each bank. O.K. I'll get some 10ohm ones. Thank you sir!
  Reply With Quote
Old 16th February 2013, 08:56 PM   #18
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Windsor, Ontario
K so I have this amp all back together. Rebuilt most of the PS. I reused the outputs that were in the amp after testing them all. When I first powered it up it went straight to protect, then after resetting remote, its been powering on with no protect lights at all and sounds like its oscillating.

I have .-0.191vdc across the speaker terminals. Is that considered O.K. for a 3K amp? It doesn't appear to be pulling excessive current as its only like .6A @ idle with no signal. The Cyclops only had .003vdc across speaker terminals and 3.7a current @ idle. Should I leave well enough alone? or find the cause of the DC? There is .098vdc without remote just battery & ground.

Last edited by Deadly Sones; 16th February 2013 at 09:10 PM.
  Reply With Quote
Old 16th February 2013, 10:08 PM   #19
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
It's greater than what most techs would consider OK. It's not going to cause harm to any speakers that can take the power that this amp can produce. If you want to investigate further, post the DC voltage on all pins of U2.
  Reply With Quote
Old 17th February 2013, 12:11 PM   #20
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Windsor, Ontario
I definitely wanna try to get the dc as low as possible.

U2 is a LM837M

I have the following DC readings:

1: 7.44
2: 7.44
3: 7.42
4: 14.44
5: 8.48
6: 8.48
7: 7.43
8: 7.34 (not a typo)
9: 7.43
10:7.43
11: 0.000
12: 7.43
13: 7.44
14: 7.44

5 and 6 look high?

Last edited by Deadly Sones; 17th February 2013 at 12:22 PM.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS MMATS MMATS MMATS zade08 Swap Meet 1 27th April 2013 02:36 AM
Trying to repair MMats 3500.1 bass junkie Car Audio 10 18th January 2010 06:25 PM
non - OS vs OS, for amusement and entertainment only andrew_whitham Digital Source 25 4th October 2006 11:43 AM
I2S DAC OS, or NON OS kostix Digital Source 2 1st May 2005 03:47 AM
Additional hardware os with multiple os filters ? Bernhard Digital Source 0 21st January 2005 08:07 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:01 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2