Rockford Fosgate BD1000, green led & protect led lit. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th October 2012, 07:04 PM   #1
djmdp is offline djmdp  Poland
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2011
Default Rockford Fosgate BD1000, green led & protect led lit.

Hello, sorry for my poor english, I finally bought myself this powerful amplifier with some kind of issue. Green and red leds both lit. Power supply is working ok I guess (there's 115V beetween H+ and H- cable) and there's no shorted FETS or diodes. Everything's look fine, even D Class FETS. I have measured voltages of U21 OPamp, there it is:
Pins:
1 -> -8.31V
2 -> 0V
3 -> -8.84V
4 -> -9.67V
5 -> 5V
6 -> -6.2V
7 -> 8.47V
8 -> 9.81V
I read some posts and replies (includes Perry Babin's), but I have no clue why is it in protection mode. I can do more measures.
It's the BD1000a1 model.

Last edited by djmdp; 10th October 2012 at 08:41 AM.
  Reply With Quote
Old 10th October 2012, 10:31 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
U21 is defective.
  Reply With Quote
Old 10th October 2012, 10:39 AM   #3
djmdp is offline djmdp  Poland
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2011
Btw, can I ask You about schematic for this amp (djmdp@o2.pl)? It's the half bridge topology, so there supposed to be symmetrical rails. When I'am measuring H+ and H- (to ground) there's no H- Voltage (0V). I would replace this IC.
  Reply With Quote
Old 10th October 2012, 10:47 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The rails float in these amps. When the amp is in protect, the rails are completely isolated from the rest of the circuit which means that you will read 0v if you use the primary ground as the reference.
  Reply With Quote
Old 10th October 2012, 10:50 AM   #5
djmdp is offline djmdp  Poland
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2011
Hehe when I saw this circuit just understood that, thanks for diagram Perry, I'm ordering OPamp.
  Reply With Quote
Old 10th October 2012, 05:57 PM   #6
djmdp is offline djmdp  Poland
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2011
I replaced this U21 OPamp and amp powering up well, there's no Protect led after 2secs from start. I haven't got any speaker yet, so we must wait till weekend with tests.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTX Thunder 1501d Amp Repair (~2004 Model) ---Turns on (Red LED lit) but no sound thevanman316 Car Audio 10 24th November 2012 06:38 AM
Rockford FOsgate BD1000 seankane Car Audio 30 2nd January 2012 04:48 AM
Rockford Fosgate BD1000 seankane Car Audio 133 1st April 2011 07:57 AM
rockford fosgate BD1000 mike49504 Car Audio 73 10th February 2011 07:05 PM
Rockford Fosgate BD1000 mike49504 Car Audio 1 9th January 2011 12:37 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:12 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2