memphis mr1.1200 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th September 2012, 02:27 AM   #1
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
Default memphis mr1.1200

im working on one of these amps and the issue is in the output section. ive traced it back to the ir2184s which looks to drive the output section. the amp is in protect when the output fets are in but they check ok.
  Reply With Quote
Old 16th September 2012, 05:04 AM   #2
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
.....
Attached Images
File Type: jpg IMAG0181.jpg (553.2 KB, 88 views)
File Type: jpg IMAG0180.jpg (505.3 KB, 86 views)
  Reply With Quote
Old 16th September 2012, 08:17 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Do you read anything near 0 ohms between pins 6, 7, 8 or pins 3,4, 5 of the 2184?
  Reply With Quote
Old 17th September 2012, 12:42 AM   #4
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
i read nothing near 0 ohms. but its putting out a very bad signal
  Reply With Quote
Old 18th September 2012, 11:31 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Most amps that use this IC are self oscillating and won't have a drive signal with no output transistors in the circuit. If it's producing a drive signal, post photos of the waveforms on the gate pads for the output transistors.
  Reply With Quote
Old 18th September 2012, 11:57 PM   #6
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
ok used the secondary tap for grounding point. i get a nice square wave. now i have an issue with the neg side of the outputs the amp power up fine without them and has a clean wave on the gate resistor but goes strait into protect when i put them in.
  Reply With Quote
Old 19th September 2012, 12:43 AM   #7
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
the two output fets are connected to pin 4 of the ir2184.
  Reply With Quote
Old 19th September 2012, 05:42 PM   #8
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
The don't need the get to osc.
  Reply With Quote
Old 21st September 2012, 02:18 AM   #9
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
the ir2184s is to hot to touch. i read 51v at pin 5.
  Reply With Quote
Old 23rd September 2012, 08:42 PM   #10
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
this is from pin 1 of the tl072c in the output circuit. volts/div5 time/div 5us
Attached Images
File Type: jpg IMAG0197.jpg (319.1 KB, 44 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Namamichi MR1 Record alignment gto127 Analogue Source 0 5th November 2009 01:34 AM
FS/memphis belle mb-17 6-channel 1200 watt at 2-ohm beast ncamps Swap Meet 0 14th April 2009 01:01 PM
Memphis...? hooverjr10 Subwoofers 0 14th December 2007 03:16 AM
Modding LD player.. SONY MDP-MR1 huangyong Digital Source 3 18th November 2006 04:16 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:22 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2