Rockford Fosgate T5002 - Page 6 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st October 2012, 11:30 PM   #51
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Double-check the regulated voltage on the op-amps.
  Reply With Quote
Old 2nd October 2012, 02:14 AM   #52
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Ok i got + - 13 volts on the op-amps..

The gain was turned all the way up thats why i had a square wave on pin 7


Still have very distorted output on both channel outputs..
  Reply With Quote
Old 2nd October 2012, 07:36 AM   #53
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Are you 100% sure that every component that you replaced was with the correct type/value?

Are you 100% sure that the connections between the bias transistors and the main board are intact?
  Reply With Quote
Old 2nd October 2012, 12:43 PM   #54
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Yes 100% sure every part that was replaced is the correct one And the correct value..

Yes 100% sure that the bias transistors are making contact with the main board..

Should i replace the Bias transistors to see if they are defective ?

Last edited by S Merlington; 2nd October 2012 at 12:57 PM.
  Reply With Quote
Old 2nd October 2012, 10:21 PM   #55
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Check the pots to confirm that they both have the marked resistance across their terminals and the wiper swings (measure resistance at various points in the rotation) from one outer terminal to the other.
  Reply With Quote
Old 3rd October 2012, 01:01 AM   #56
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Both Pots are marked 202 So guessing they are 2K pots ??


Left channel bias pot fully counter clockwise i get :0.647K ohms
With the bias pot fully clockwise i get: 8.3 ohms


Right channel fully counter clockwise i get:0.667K ohms
fully clockwise i get:8.5 ohms

Turning them at various points i get different reading so im guessing they are working like they should
  Reply With Quote
Old 3rd October 2012, 01:24 AM   #57
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did the output transistors initially fail in this amp?
  Reply With Quote
Old 3rd October 2012, 01:26 AM   #58
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Power supply Transistors was what failed in the amp along with the gate resistors and drivers for the power supply and the Lm 317T also failed...


Outputs were never touched..
  Reply With Quote
Old 3rd October 2012, 01:42 AM   #59
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If you place the black probe on the source of Q1024 and the red probe on the gate of Q1024 and turn the bias up, what is the highest voltage that you read?
  Reply With Quote
Old 3rd October 2012, 02:46 AM   #60
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
-0.49 volts is all i get no matter where i turn the bias pot the voltage never changes
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rockford Fosgate T5002 mike49504 Car Audio 22 2nd February 2012 02:23 PM
Rockford Fosgate T5002 mike49504 Car Audio 8 29th January 2012 08:08 AM
Rockford Fosgate T5002 mike49504 Car Audio 3 14th June 2011 04:55 AM
rockford t5002 Bobdabuilder Car Audio 4 13th April 2010 05:02 PM
Rockford T5002 Bobdabuilder Car Audio 0 8th April 2010 12:48 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:01 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2