diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Car Audio (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/)
-   -   Power Acoustic OVN1-5500D (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/217700-power-acoustic-ovn1-5500d.html)

S Merlington 10th August 2012 06:44 PM

Power Acoustic OVN1-5500D
 
I just got one of theese in today it appears someone has worked on it before..

Amp powers up and produces audio but has a loud squeal along with bass thru the speaker..

The op-amps that appear to have been replaced in the pic are LM393's

Heres the voltage i have on them..

Pin 1:0
Pin 2:0
Pin 3:0
Pin 4:-13.5
Pin 5:0
Pin 6:0
Pin 7:0
Pin 8:13.85


The other 393

Pin 1:-95.8
Pin 2:-95.8
Pin 3:-95.0
Pin 4:-96.1
Pin 5:-96.1
Pin 6:-96.1
Pin 7:-95.6
Pin 8:-82.3

Perry Babin 11th August 2012 02:01 AM

Is the audio clean on C171?

S Merlington 26th August 2012 05:11 PM

Audio Is not clean on C171 and i have 1.30 volts of DC measured directly across the speaker terminals

Perry Babin 26th August 2012 08:35 PM

There is an offset adjustment for the DC.

The audio may not look clean. What you need to determine is if the noise (squealing) is present there (at the input to the class D circuit). If it is, the problem is likely in the preamp circuit. If it's not present, the problem is likely in the class D circuit.


All times are GMT. The time now is 08:39 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2