mb quart 1500 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th June 2012, 04:10 PM   #1
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
Default mb quart 1500

i have one of these and it plays very faintly. everything seems to be in order. what should i be looking for?
  Reply With Quote
Old 10th June 2012, 11:40 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Post a photo of the board.
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 01:00 AM   #3
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
....
Attached Images
File Type: jpg IMAG0001.jpg (540.6 KB, 33 views)
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 01:45 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
On the output terminals of the output filter inductor, do you see a larger signal than you do at the speaker terminals?

Is the relay engaging?
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 06:37 AM   #5
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
yes the signal at the filter inductor is good and larger. the signal at the speaker is very distorted square wave.
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 06:54 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is the relay engaging?
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 07:00 AM   #7
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
yes the relay is engaging. the amp has very little output.
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 07:02 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If there is good signal on the output filter inductor before the relay but not after the relay and it's engaging, the relay is likely defective or could have a bad solder connection.
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 07:05 AM   #9
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
ok. breaking it down now.
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 06:24 PM   #10
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
yes. the relay and the diode had bad joints. plays fine now. thank u mr perry!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What are MB Quart home speakers Quart 290 and 390? cyclecamper Multi-Way 12 31st May 2012 01:27 AM
MB Quart tweeters Coenlaf Multi-Way 25 18th January 2011 04:36 AM
MB Quart RAA1000 mike49504 Car Audio 1 1st January 2010 02:28 AM
FS: Scan-Speak 25W/8562 woofers/MB Quart MBM 50 S Mid-Range/MB Quart MCD 19E Tweeters Ballylongford Swap Meet 0 1st August 2006 06:20 AM
MB Quart Slinkylink Multi-Way 1 14th September 2005 12:56 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:53 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2