usamp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th May 2012, 09:53 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
Default usamp

Looking for the correct schematic for a MD 2D i believe 2007 model all connections are on the long (front) of unit. also has the hip4080 H bridge ic. i received the unit burned pretty bad all 12 mosfets in the power supply section was toast along with coupling resisters. replaced all, when i power up without remote 12v (ok). with remote 12v applied ps fets heat up fast current draw in excess of 15 amps no load. checked all other mosfets (ok) >no protect or run bluelight< removed Hip 4080 ic and blue run light appears relay latches also. not familier with the hip ic circuit but should it act this way . this is the first time i have ever dealt with the hip ic application car audio i am new to the site i hope i posted this in the correct forum .. for what i have read on this site its well organized and very informative thanks for having me....
  Reply With Quote
Old 20th May 2012, 02:51 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
A link to a site with many of the US Amps amplifiers was posted recently. You should be able to find it. If not, maybe someone will remember it and post a link.

It's possible that the 4080 has failed.
  Reply With Quote
Old 20th May 2012, 03:27 PM   #3
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
Index of /CHPW/USAmps Service
  Reply With Quote
Old 20th May 2012, 06:39 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
thanks for the reply. i found (on a link the other day posted here) a schematic for the md 2d amp but its the version without the hip4080 ic.. continue to look for the correct diagram and replace the ic...
  Reply With Quote
Old 20th May 2012, 08:32 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Look at the 4000. Does that have any similarities to the MD2 that you have?
  Reply With Quote
Old 20th May 2012, 09:15 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
perry your right its real close thanks !
  Reply With Quote
Old 21st May 2012, 09:40 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
the hip ic fixed it . and whats crazy sounds as clean as my dx1000 until you reach 70% power then there slowly comes the distortion if re audio was to lower the ps vdc . i think that would make an improvement but these days its all about power thanks guys for you help.....
  Reply With Quote
Old 21st May 2012, 03:06 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
There won't be any audible distortion until the amp clips if the amp is working properly.
  Reply With Quote
Old 21st May 2012, 05:22 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
you are right perry this thing isnt finished yet i just found a leaking cap and a resister thats value is changed guess i will have to go through this amp with i fine tooth comb. if this amp wasnt so expensive it almost wasnt worth bringing it back to life
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:14 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2