Phoenix Gold Amp Issue - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd May 2012, 09:44 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: May 2012
Default Phoenix Gold Amp Issue

Hey guys,

I am having an issue with my phoenix gold xenon x400.1 amp where it doesn't turn off. The amp will turn on with the remote wire, but even with the remote wire disconnected, the amp still stays on.

I have checked to make sure that no positive power is touching the remote wire inlet. I am honestly all out of ideas and Phoenix gold wants $184 - flat rate to look at and fix it. Not worth it for a 4 year old amp.

Thanks in advance,

John
  Reply With Quote
Old 3rd May 2012, 12:44 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Northern California
Does the amp work properly other than this turn on issue???

How adept are you inside of electronics at a component level??

I ask because this amp uses a PIC micro-controller in the power supply as a watch dog safety controller so it not as easy as a typical car amp. Your turn on issue is unfamiliar to me so I would have to direct you step by step to each device to find the trouble. PM me if you would like to talk more about this issue...
  Reply With Quote
Old 12th May 2012, 04:12 PM   #3
ppia600 is offline ppia600  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Louis y ana
Mtx amps had a similar problem a few years back and using a dpdt relay to short the remote input of the amp to ground when turning the deck off would turn them off. I know its a hack and not the way you would want to leave it but it worked on them. Its like the input was too sensitive. I never found out the actual culprit because we were selling and installing them but I wasn't repairing them.
__________________
Don't worry... you can always turn the gain down!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
phoenix gold xs4600 poopydoopynoopy Car Audio 8 17th February 2011 03:38 PM
need help with phoenix gold xs2300 fbc Car Audio 5 10th February 2010 05:36 PM
Help with Phoenix Gold EQ215x Messerschmitt Car Audio 3 27th April 2008 06:55 PM
Phoenix Gold TI500.4 Bertje Car Audio 4 29th November 2006 09:18 PM
Phoenix Gold ZX series amp questions theclerk Car Audio 0 24th February 2004 11:15 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:19 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2