profile california ap1500m powers on no audio out - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th April 2012, 03:17 AM   #1
ivkata is offline ivkata  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Default profile california ap1500m powers on no audio out

i have few California amps with the same issue -they power on and have good rail and op amp voltages but won't output any good audio .At max gain there is some popping in the speaker .there is no dc on the speaker terminals or on the rca shields .i have 4 of them with the same issue ,but they are free so I'm in no rush
  Reply With Quote
Old 30th April 2012, 06:13 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Do you have more than approximately 0.5v DC on the output of any of the op-amps?

Post a photo of the board.
  Reply With Quote
Old 9th July 2012, 05:58 AM   #3
ivkata is offline ivkata  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
op amp marked Ic104 has 13v on leg 1 the other ones have no voltage on the output.posting few photos if the inside
http://www.freeimagehosting.net/s9o5e
http://www.freeimagehosting.net/p9wxo
http://www.freeimagehosting.net/d3yz7

Last edited by ivkata; 9th July 2012 at 06:02 AM.
  Reply With Quote
Old 9th July 2012, 09:44 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Post the DC voltage on all legs of that op-amp.

IC104
Pin 1:
Pin 2:
Pin 3:
Pin 4:
Pin 5:
Pin 6:
Pin 7:
Pin 8:
  Reply With Quote
Old 10th July 2012, 01:04 PM   #5
ivkata is offline ivkata  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
IC104
Pin 1: -13.17
Pin 2: 0
Pin 3: 0
Pin 4: - 14.22
Pin 5: 0.02
Pin 6: 0.02
Pin 7: 0.02
Pin 8: 14.30
  Reply With Quote
Old 10th July 2012, 11:44 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
It appears to be defective but the resolution of the voltage on pins 2 and 3 needs to be greater.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
California Profile 400SX Question nutznboltz Car Audio 3 22nd September 2011 12:48 AM
Jl audio 500/1 powers on with low audio out help needed ivkata Car Audio 29 19th August 2011 01:21 AM
California Profile 3600 mike49504 Car Audio 4 2nd June 2011 01:27 AM
MA HC4002, powers up but audio is distorted m4ick Car Audio 16 30th January 2011 12:14 AM
worth buying a blown profile california 2000 racerd14666 Car Audio 11 13th April 2010 03:19 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:43 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2