PPI 350DM problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th April 2012, 10:41 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Default PPI 350DM problem

I just got my PPI dream amp and when I try and power it up on my test bench,it will only turn on once(will not turn on after you shut it off) and has a rythmatic clicking/popping sound with no sound and the low impedence/bridging light is on.This is very depressing of course.I checked a Orion and all is well on the test bench area.Any PPI experts here.
thanks john
__________________
thanks John
  Reply With Quote
Old 28th April 2012, 10:58 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did you mean 2350DM?

Have you checked the output transistors?
  Reply With Quote
Old 29th April 2012, 12:00 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Darn..that is what I meant..2350
__________________
thanks John
  Reply With Quote
Old 29th April 2012, 12:03 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
No
I just got it and took the end cap and bottom cover off but this is no Orion to get at.
__________________
thanks John
  Reply With Quote
Old 29th April 2012, 02:38 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I've only worked on one that I can remember and from what I remember, the mechanical design could have been better.

Don't attempt to power it up unless you have the transistors clamped tightly to the heatsink.

If you haven't don't so, read the basic amp repair page, particularly the information in the yellow box near the top of the page.
  Reply With Quote
Old 30th April 2012, 06:31 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
This one may need a good doctor as I dont have the time for it and would rather someone experienced get it back to new
__________________
thanks John
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PPI PC2350 RF Noise or Self oscillation problem soft4gsm Car Audio 9 11th December 2010 11:31 AM
ppi pcx 1250 problem 3nCod3R Car Audio 6 18th October 2010 04:22 PM
PPI ART Series a404 "v" PPI Powerclass pc450 swap chemhaz Car Audio 2 21st November 2008 02:23 PM
Problem with PPI amps - POP on power on and power off Onkel Alex Car Audio 8 19th October 2008 07:48 PM
PPI Amp Problem - PC21400 EVOlutionary Car Audio 5 5th February 2006 03:42 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:05 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2