diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Car Audio (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/)
-   -   Alpine CDA 7850 No Display (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/210123-alpine-cda-7850-no-display.html)

jksriram 4th April 2012 07:37 AM

Alpine CDA 7850 No Display
 
Hi My car stereo display failed when I started my Car but it is functioning without any problem.CD ,Radio,front panel Buttons ,Remote everything is working .But no Display.Just want to figure out is the problem in fuse in the Car or with Car Head unit or Unit face plate.Please Suggest some solution.

Advance thanks for your Support.

Sriram

brandes.cm 4th April 2012 12:18 PM

Maybe the backlight is out, if everything else is working.

jksriram 4th April 2012 12:23 PM

thanks
 
Hi brandes thanks for your reply,but I tried each and every LED imside the faceplate with battery and it glows.So I think ther will be no probelm with backlight.

allaroundsound 5th April 2012 03:17 PM

same problem happens to Kenwood cd's. Resolder all of the smd resistors grouped together on the main circuit board. Hope this helps.

Perry Babin 6th April 2012 01:30 AM

Does this have a fluorescent display?

jksriram 6th April 2012 07:19 AM

NO LIGHT
 
May Be I need to add this.The Display and also the LED light for the Front panel keys are also not working .
There is no Sign of Light and It is Totally blind .I guess the Voltage going to the LED circuit might be problem but could not figure out the Correct Circuit.

Perry Babin 7th April 2012 07:51 AM

If this head unit has a ribbon cable that flexes when the face is folded down, the ribbon could be defective.

ivkata 8th April 2012 06:52 AM

I vote for the ribbon as well.I fixed quite a few Alpines in the past and those with the tilt face tend to have bad ribbons -mostly the first or the second pin right to left as those are the thicker ones -most likely power/ground .In mine they will break right by the connector and won't be visible till the cable is removed from the unit completely

jksriram 9th April 2012 08:34 AM

Thanks for your reply.I doubt that if the ribbon cable is the problem then how could the face plate buttons work with tone.May be separate power for Display and buttons.
Also one more thing I observed.When we eject CD source there will be LED Light behind the face plate when it it got tilted to insert or remove CD.Even that is also not glowing So I doubt on the Ribbon cable
Also can you provide the Pin configuration for the ribbon cable so that I check Voltage with multi meter.

ttimbo 22nd September 2012 04:41 PM

Did you resolve this issue? What was the cause/solution?

I am having the same exact problem with an Alpine CDA-7897.

Retractable phantom face looks completely dead, no lighting at all, but with a flashlight I can see the display is showing time counter of cd or radio stations and buttons beep when depressed.

The ribbon cable on mine seems to be in good condition when disassembled during troubleshooting, but it could've been bad. Maybe I should get a replacement ribbon cable.

Anyone know of a good place to get a replacement ribbon cable for an Alpine CDA-7897 and roughly at what cost?

If I get replacement ribbon cable, how would I go about disassembling the face to access that end of the ribbon going into the back of the face?

Any suggestions, help, recommends?

Thanks


All times are GMT. The time now is 04:32 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2