Alpine CDA 7850 No Display - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th September 2012, 03:42 AM   #11
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: non
if they are lightbulb based backlight, the bulbs are probably blown.
  Reply With Quote
Old 28th September 2012, 05:00 PM   #12
ttimbo is offline ttimbo  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Earth
Would be odd that all bulbs go out at same time all at once.

All lighting of display, plus individual pixels of display character are no longer lit, I see characters displaying correctly with a flashlight.

All back light on buttons of the face and indicator lights and power indicator and mp3 indicator light are no longer lit.

I went back and disassembled the unit to take another closer look at the ribbon cable and it looks in good condition.

The ribbon cable entering into the back of the face, I could not access completely as I am not sure as how to disassemble without damaging it or even if I would be able to replace the ribbon as that would require me disassembling the face plate down to pcb to access ribbon release.

Eitherway ribbon looks to be in good condition without cracks or kinks and the one end connected to main board side is also fine.

Everything else on the unit is working fine except this one issue.

Would anyone have a repair manual? Maybe it's power source feeding the face that is in question?

Anyone have any other thoughts?

Thanks
  Reply With Quote
Old 29th September 2012, 12:03 AM   #13
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: non
Not odd at all. I cannot speak for that particular alpine, but I have worked on radios where the bulbs are actually wired in series like a christmas tree. One pops, the whole string goes. You might want to take the face apart and check continuity on all the lamps. If they are good, then you can assume circuit problem.
  Reply With Quote
Old 6th October 2012, 03:08 AM   #14
ttimbo is offline ttimbo  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Earth
Update:

I was able to borrow a fully functional Alpine CDA-7897 from a friend to troubleshoot my unit. I removed the face off my CDA-7897 and installed it into friends working CDA-7897 and verified that all the leds, backlit buttons and display is working properly. No lights are burnt out and is lit as it should.

So I'm guessing the problem is no power is getting to the lighting (leds, backlights for buttons and display) of the face.

I do not have the know how to proceed further with diagnosing the problem without guidance.

Hope someone can offer assistance or suggestions to resolve the lighting issue as everything else is working perfectly on this unit.

Don't even know if Alpine still services a unit as old as this.

Thanks
  Reply With Quote
Old 8th October 2012, 02:05 AM   #15
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
You'll likely need the service manual. You can get it from PacParts.
  Reply With Quote
Old 9th October 2012, 04:50 AM   #16
ttimbo is offline ttimbo  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Earth
Thanks for the PacParts suggestion

Will be ordering the service manual

Much appreciated
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alpine CDA 7969R Repair JonFennell Car Audio 1 5th March 2010 11:18 PM
Alpine CDA-7995 Repair Q. ACraig Car Audio 6 14th May 2009 01:57 PM
Alpine cda 7995 no output amc32 Car Audio 10 16th April 2009 09:45 PM
alpine cda-9887 Madmike2 Car Audio 3 20th February 2008 11:54 PM
Alpine CDA-9827 Dave Car Audio 1 1st February 2005 07:27 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:06 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2