JL e1400DM - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th January 2012, 01:37 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
Default JL e1400DM

I have a JL Audio e1400DM that comes on but has no sound out. I took the back off of it to see that there are 4 green leds lite up but the driver board and the 4 leds in a row that are in front of the 2200 uf 80 volt caps do not light up. Any suggestions on were to start trouble shooting. I know my way around a multimeter and can check most components. Thanks for any help in advance.
Attached Images
File Type: jpg IMAG0129.jpg (637.4 KB, 63 views)
File Type: jpg IMAG0130.jpg (613.0 KB, 58 views)
  Reply With Quote
Old 26th January 2012, 02:36 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Take the Clips off off all the transistors.. Wiggle the rectifier around to see if it has any broken legs ... Theese amps are know for broken legs on the rectifiers..
  Reply With Quote
Old 26th January 2012, 11:08 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
Check both sides of the heat sink?
  Reply With Quote
Old 27th January 2012, 12:53 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
Default No Broken Legs

Checked all 8 of the IRFZ44N...no broken legs or burn marks
Checked all 4 of the IRF540... no broken legs or burn marks
Checked both LM337T...No broken legs or burn marks
Checked the single U1640cq441 no broken legs or burn marks

What next guys?

Thanks for your help in advance.
  Reply With Quote
Old 27th January 2012, 12:58 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Did you take the clamps off or not?
  Reply With Quote
Old 27th January 2012, 01:33 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
Default clamps are off

I took all the clamps off.
  Reply With Quote
Old 28th January 2012, 01:01 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
Help
  Reply With Quote
Old 29th January 2012, 10:42 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Clamp everything to the heatsink except D18. Power up the amp and measure the DC voltage on the center leg of D18. Do NOT let the probe short between the legs of D18. The black probe will be placed on the amp's ground terminal when measuring the votlage.
  Reply With Quote
Old 29th January 2012, 12:49 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
.51 volts
  Reply With Quote
Old 29th January 2012, 01:31 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
What is the DC voltage on the 47 ohm resistor (marked 470) near Q62?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JL 13W7AE car subwoofer in JL Gotham 213 Vs B&W ASW 855 muddasirwaheedmalik Subwoofers 9 9th September 2011 04:34 AM
JL Audio 10w6v2 or Infinity Kappa 100.3se? Audison SRX4 or Jl 300/4? DcMaN Subwoofers 1 17th September 2010 10:28 AM
Alpine Mp3 Player, Jl Amplifier, Jl Subwoofer, Cables ( Cheap) guzonja Parts 0 21st October 2006 09:40 PM
Alpine Mp3 Player, Jl Amplifier, Jl Subwoofer, Cables ( Cheap) guzonja Swap Meet 1 21st October 2006 02:56 AM
FS: 2 jl 12w7's.....jl 1000/1 must sell bumpbumpin2005 Swap Meet 0 31st July 2004 05:14 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:43 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2