diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Car Audio (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/)
-   -   Rockford FOsgate BD1000 (http://www.diyaudio.com/forums/car-audio/203005-rockford-fosgate-bd1000.html)

seankane 22nd December 2011 08:08 PM

Rockford FOsgate BD1000
 
Hello everyone just wanted to share my next project.

This one will definantely need some love huh???

I will post my findings and results to help others in aid of repair before starting new posts.

seankane 22nd December 2011 08:24 PM

1 Attachment(s)
OOPS!!! Posted before pics uploaded here they are!!

seankane 22nd December 2011 08:31 PM

2 Attachment(s)
A few more for good measure.

brandes.cm 22nd December 2011 11:27 PM

Repairing the same bd right now as well. All supply and output fets gone, waiting on new parts to arrive.

Sent from my DROID using Tapatalk

seankane 23rd December 2011 12:30 AM

Yeah I got tired of always waiting on parts so I decided to spend alot of money and stock thousands of parts. As many of these as I repair a week it was in my best intrest.

On an average I repair about 20 amps a week mostly Rockford, now that work has slowed down for the winter months I will have more time for repairs.

It has been a profitable hobby. Lets keep in touch on this post I am sure we will have alot of the same issues with our basket cases.

seankane 23rd December 2011 02:38 AM

Amp is prepped and ready for new parts.

Here is my list so far.

Protection led light, remote lead, subsonic filter switch, phase switch, rca jacks, 6 power supply capacitors, 8 power supply fets, 8 power supply gate resistors, 2 pnp and 2 npn driver transistors, 6 output fets, 6 output fet gate resistors, 1 MIC4420CT low side mosfet driver, 1 Optocoupler, 1 Op-amp, and we will start with that.

I will get everything replaced and fire up the amp and view the drive circuit and output through the scope.

seankane 23rd December 2011 04:31 AM

OK

Replaced 6 power supply caps, 2 pnp and 2 npn drivers for power supply, replaced 8 power supply fets, 8 gate resistors for the power supply fets, remote lead, protection led light, phase switch, subsonic switch, RCA jacks and that is it so far.

I powered up the amp and NOTHING!!! No lights no NOTHING!!!

I cant think of anything I missed, something must be wrong with the turn on circuit??

I am getting voltage at the LM339 just not sure where to look??

What did I miss??

Perry Babin 23rd December 2011 04:50 AM

Post the voltage on the SG3526.

seankane 23rd December 2011 05:03 AM

pin 1: 0.562 vdc
pin 2: 0.002 vdc
pin 3: 2.056 vdc
pin 4: 0.288 vdc
pin 5: 13.31 vdc
pin 6: 0.001 vdc
pin 7: 0.215 vdc
pin 8: 13.32 vdc
pin 9: 1.946 vdc
pin10: 1.806 vdc
pin11: 0.162 vdc
pin12: 0.655 vdc
pin13: 1.711 vdc
pin14: 0.110 vdc
pin15: 0.001 vdc
pin16: 0.001 vdc
pin17: 0.043 vdc
pin18: 0.669 vdc

I would have to say defective wouldnt you?

seankane 23rd December 2011 05:10 AM

Pins 13 and 16 are the output and I see next to no voltage from them so is it safe toassume it is defective?


All times are GMT. The time now is 03:10 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2