kicker kx800.4 stuck in protect mode - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th December 2011, 10:03 PM   #1
ivkata is offline ivkata  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Default kicker kx800.4 stuck in protect mode

so I'm going over some old amps i have here .this is kicker kx800.4 that originally had bad power supply fets -1 on each side so i removed them all and installed irfz44n instead of the irfz46n to do further testing . Amp stays in protect -there is no gate voltage on the the power supply ,the rail voltage is 5 volts . I have not tested for audio out due to low rail voltage

i think the op amp is getting the unit in protection. I have tested all outputs and they are good. The unit dosent draw extensive current

here is the test of both ic
TL494CN

Pin 1: 1.1
Pin 2: 3.1
Pin 3: 4.4
Pin 4: 0.02
Pin 5: 1.4
Pin 6: 3.1
Pin 7: 0
Pin 8: 10.4
Pin 9: 0
Pin 10: 0
Pin 11: 11
Pin 12: 12
Pin 13: 4.7
Pin 14: 4.7
Pin 15: 4.7
Pin 16: 11.5

i think its the voltage on pin 16 getting the unit in protect

the op amp lm324n


Pin 1: 0
Pin 2: 3
Pin 3: 2.2
Pin 4: 12
Pin 5: 1.8
Pin 6: 3.1
Pin 7: 0
Pin 8: 11
Pin 9: 3.1
Pin 10: 0.3
Pin 11: 0
Pin 12: 0.35
Pin 13: 0.35
Pin 14: 0

I think its the op amp sending my amp in protect .any ideas
  Reply With Quote
Old 14th December 2011, 11:18 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Remove the rectifiers. Does the amp still go into protect mode?
  Reply With Quote
Old 15th December 2011, 12:22 AM   #3
ivkata is offline ivkata  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by Perry Babin View Post
Remove the rectifiers. Does the amp still go into protect mode?
removed the rectifiers and the amp is still in protection .i just remembered that actually only 1 side of the power supply had a bad transistor
  Reply With Quote
Old 15th December 2011, 01:23 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I think the LM324 is defective.
  Reply With Quote
Old 15th December 2011, 01:28 AM   #5
ivkata is offline ivkata  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
i was thinking the same perry ,but i don't have them here and i wanted advice from a pro
will order few now ,thanks for the quick reply
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best place to start with channel stuck in Protect? soulray Solid State 9 2nd September 2011 01:10 AM
Rockford Fosgate BD15001 stuck in protect seankane Car Audio 34 1st April 2011 08:11 PM
kicker kx800.4 with bad irfz46n on the psu suitable replacement wanted ivkata Car Audio 2 20th January 2011 12:40 AM
Power acoustik lt1920-2 amp stuck in protect mode psu ishue ivkata Car Audio 15 14th December 2010 02:29 AM
TL494 stuck in protect Clipped Car Audio 13 4th March 2008 04:45 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:26 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2