Rockford Fosgate 1501bd preview Repairing - Page 5 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th January 2012, 03:37 PM   #41
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
Well, here are some of my measurements:

U17
Pin 1: 0
pin 2: 0
pin 3: 0
pin 4: -9.91
pin 5: 0
pin 6: 7.90
pin 7: 9.76
pin 8: 0

U5
Pin 1: 0
pin 2: 7.90
Pin 3: 8.15
pin 4: -9.91
pin 5: -0.40
pin 6: 8.23
pin 7: 9.76
pin 8: -0.93 and this measure ranged

U5 can be wrong?

Last edited by josesony68; 20th January 2012 at 03:39 PM.
  Reply With Quote
Old 20th January 2012, 04:47 PM   #42
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Post the voltage on U11. You shouldn't have any significant DC on pin 3 of U5.
  Reply With Quote
Old 20th January 2012, 06:06 PM   #43
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
U11

pin 1: -8,04
pin 2: 0
pin 3: 1,67
pin 4: -9,90
pin 5: 0
pin 6: -7,15
pin 7: 8,16
pin 8: 9,76
  Reply With Quote
Old 20th January 2012, 06:53 PM   #44
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
This IC appears to be defective.
  Reply With Quote
Old 20th January 2012, 07:40 PM   #45
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
Okay, but this IC, I have not, I will order more parts, take me to come, eight or ten days.
Thanks for everything, Perry, and when I get the parts, I will tell what happens ...
  Reply With Quote
Old 14th February 2012, 06:01 PM   #46
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
Well, today I arrived I was missing the IC (LM6172)
This is what happens when connected:
The first thing to say that the amplifier is stable, even when loaded in the output and input signal.
The speaker produces hissing, (0.7 v at terminals)
When I connect the audio signal at the entrance, distorted sound on the speaker, and bass, as if it ran only 15% of its performance.
When you turn the gain level, the hissing sound changes, there is even a point at which almost disappears.
When I switch the switch on the stage, the speaker cone gives a blow.
I think the amp works, but must have a fault in the previous section ...
What do you think Perry?
  Reply With Quote
Old 15th February 2012, 10:32 AM   #47
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
What do you mean by "When I switch the switch on the stage"?
  Reply With Quote
Old 15th February 2012, 10:46 AM   #48
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
No, sorry, must be my translator
I refer to the phase switch (0-180) which when I move it, produces a thump sound from the speaker....
  Reply With Quote
Old 15th February 2012, 11:21 AM   #49
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Do any of the op-amps in the preamp section have more than 0.01v difference between the inverting and non-inverting inputs? For 2-channel op-amps, check both sections of the op-amp.
  Reply With Quote
Old 15th February 2012, 12:27 PM   #50
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
Okay, I'll check this afternoon.
This measure, I always do, with the black test negative ground of the amplifier, right?

O refers to a probe on pin 2 of the TL072, and the other probe on pin 3 of TL072?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rockford Fosgate Power 851X repairing josesony68 Car Audio 32 24th September 2011 03:21 PM
Rockford Fosgate 1501bd Repairing josesony68 Car Audio 35 11th September 2011 03:24 PM
Support to repair Rockford Fosgate 1501bd amplifier josesony68 Car Audio 2 27th July 2011 07:09 AM
Repairing Rockford fosgate punch 40X2 channel help chipper Car Audio 17 26th August 2010 10:29 PM
Repairing Rockford Fosgate 250a2 03Jeep Car Audio 6 18th January 2006 02:02 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:34 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2