Kicker zx1000.1 question - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st December 2011, 10:37 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Florence, Alabama
Default Kicker zx1000.1 question

does anyone know the part numbers of the 2 diodes at the power terminals, of this amp? or a part number that will work?
  Reply With Quote
Old 1st December 2011, 10:44 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
1N5402. There is likely a burned trace under the board also.
  Reply With Quote
Old 1st December 2011, 10:53 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Florence, Alabama
thank you
  Reply With Quote
Old 2nd December 2011, 12:55 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Florence, Alabama
ok here is my problem , I have replaced all power fets and the 2 diodes at the terminals and amp acts like its shorted out even after replacing the diodesi checked the transformer it seems to be ok but i could be wrong , any suggestions? btw if i pull all the fets which all check good it then isnt shorted across the B+ and ground
  Reply With Quote
Old 2nd December 2011, 01:33 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Florence, Alabama
after checking again it seems to kill the first power fet in the group but will power up with that one removed from the board
  Reply With Quote
Old 2nd December 2011, 01:40 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Check the value of the gate resistor for the FETs that are failing.
  Reply With Quote
Old 2nd December 2011, 02:11 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Florence, Alabama
I replaced all those. Before installing gets but I'll check thm
  Reply With Quote
Old 2nd December 2011, 02:12 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Florence, Alabama
Fets *
  Reply With Quote
Old 2nd December 2011, 03:14 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Wisconsin
Make sure you have continuity from the gate resistor to the gate lead.
  Reply With Quote
Old 2nd December 2011, 04:37 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Florence, Alabama
Ok I'll check as soon as I'm off work
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kicker ZX1000.1 repair djQUAN Car Audio 99 16th August 2012 08:50 AM
Kicker zx1000.1 no sound¡ ray9043 Car Audio 53 18th April 2012 04:57 AM
Kicker zx1000.1 gate resistor values bigpun4fubu Car Audio 1 16th November 2011 12:37 AM
kicker zx1000 timwebb Car Audio 0 19th July 2011 01:53 AM
Kicker zx1000.1 repair question TonyK2003 Car Audio 5 9th January 2010 06:43 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:11 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2