Rockford Noise new facility - Clarion DXZ948RMP - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th October 2011, 10:41 PM   #1
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
Default Rockford Noise new facility - Clarion DXZ948RMP

Hello everyone, I recently completed my installation of audio on my Mazda3, 2005, and the sound for me is great, Clarion cd radio, amplifiers Rockford, Infinity speakers separate ways, subwoofer Rockford, good wiring, Optima battery ...
The only problem I have is a small and annoying engine noise when the volume is 0.
Should I replace the RCA cables, for a better quality?
  Reply With Quote
Old 7th October 2011, 03:07 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did you try reducing the gains on the amp?
  Reply With Quote
Old 7th October 2011, 03:25 PM   #3
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
mmmmh .... No, profits are now at the halfway, but I will try to reduce them, to see what happens.
Anyway, this cd has RCA auxiliary line tv, y. ... Tickets now they are not protected by their rubber caps, can be in contact with something and causing the noise?
  Reply With Quote
Old 7th October 2011, 03:29 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If the shields were in contact with a grounded metal surface/object, it could cause a bit of noise but the noise would likely be intermittent and would vary when passing over bumps in the road.
  Reply With Quote
Old 7th October 2011, 03:38 PM   #5
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
yes, that's a very good point! but the noise is continuous, but still sounding skip potholes.
I will try the best to lower the entry level, but now I can not, when you do, tell what happens.
  Reply With Quote
Old 7th October 2011, 10:23 PM   #6
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
I tried to lower the input level, and then the noise is significantly reduced, but still you hear something, I have to put his ear to the tweeter, to hear something.
Then, the amplifier can be a problem?
  Reply With Quote
Old 7th October 2011, 10:42 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is there really a problem if you have to put your ear on the speaker?

I'm assuming that the gain setting allows you to drive the amp to full power.
  Reply With Quote
Old 7th October 2011, 11:04 PM   #8
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
No, really, really, is not a problem, just a bit annoying when there is no volume, but that will not ever happen, there will be some volume and not hear the noise.
Maybe I'm a little gourmet, trying to find the perfect sound.
Perry Again thank you very much for clearing my doubts.
  Reply With Quote
Old 8th October 2011, 11:13 PM   #9
diyAudio Member
 
josesony68's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Caceres
Just one more question:
I have seen in the journal volume of Rockford, that increasing the alternator cable section,
0.7 V earn what is there in this?
  Reply With Quote
Old 8th October 2011, 11:25 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Can you post a link to this Rockford document?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rockford 1000a2 noise in left channel stoke Car Audio 24 12th June 2011 12:43 AM
National Ignition Facility in Panoramic High Res spopepro The Lounge 5 11th May 2011 04:19 PM
NOISE on audio system (Rockford 500a2, Sony xec1000, rockford PA2) stoke Car Audio 6 1st October 2010 10:21 PM
noise issue on rockford rfx 8140 steveo3002 Car Audio 34 23rd June 2010 01:21 PM
Reccomendations for a service facility. marsupialx Solid State 0 22nd July 2009 01:51 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:41 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2